banner388

Samsun'da hastaneler doldu taştı

Samsunhaber.com olarak şehrin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Hastaneler grip vakalarıyla doldu taştı.

Samsun'da hastaneler doldu taştı

Samsunhaber.com olarak şehrin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Hastaneler grip vakalarıyla doldu taştı.

11 Ocak 2019 Cuma 13:11

Samsun ilkadım Gazi Devlet Hastanesi önünde mikrofonlarımızı hasta ve hasta yakınlarına uzattık. Samsunlu vatandaşların kimileri karın yağmamasından dolayı mikropların çoğalmasını neden gösterirken,  kimileri ise mevsimsel olduğunu söylüyor. 

KENDİMİZE BAKMIYORUZ

 
Samsunlu bir vatandaş "Bu grip salgını mevsimsel olduğunu düşünüyorum, kendimize bakmıyoruz. Aldığımız besinlere dikkat etmiyoruz, hastanelerde çok yoğunluk var. Sadece hastane olsa gene iyi sağlık ocakları da aynı. Özellikle çocuklar millet hastalıkla mücadele ediyor" dedi.

HASTANELER ÇOK DOLU 


Samsunlu başka bir vatandaş ise, "Şu anda doktordan geliyorum. Bu grip evet bir salgın haline geldi. Doktor bana vücudun güçsüz düşmesinden kaynaklandığını söyledi. Gripten korunmak içinde kalın giyinmemizi bol sıvı tüketmemizi tavsiye etti, hastanede  çok acayip bir yoğunluk var" dedi.

BU GRİP ZATÜRREYE ÇEVİRİYOR 

Acil Servis Hekimi Doktor Elif Karaca ise bu yoğun grip vakaları hakkında, "Bu sene oluşan grip salgını genelde uzun süren öksürüğe neden oluyor ve zatürreye çevirebilir, influenza denilen virüs gribe neden olabiliyor yani domuz gribi gibi korkulacak bir şey yok" açıklamalarında bulundu.

Ahmet ALTÜRK

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
uzman doktor 2019-01-11 13:51:32

Arkadaş yıllardır Samsuna tayin istiyorum yer açılmıyor. Bulunduğum ilde devamlı doktor kadrosu açılıyor. Polikliniklerde boş boş oturuyoruz. Samsunda kalabalıktan millet muayene olamıyor. Bu nasıl iş anlamak zor??

Avatar
Dd 2019-01-11 13:53:11

Eskiyi unutmayın hastanelerde kuyruk yok ilaçlar ucuz yapmayın nankörlük :)

Misafir Avatar
ayakkabı kutusu 2019-01-11 23:48:48 @Dd

cümlenin sonuna gülücük koymazsan küfredecektim :) baktım ironi yapmışsın :)

Beğenmedim! (0)
Avatar
MK 2019-01-12 07:12:02

Dt sen hangi ülkede yaşıyorsun sen şu. An gazi devlet hastanesine gittinmi bak bakalım kuyruk yokmu sıra makindından acaba sıra alabiliyorsun yalakalık yapma

Avatar
Engellilere su indirimi 2019-01-12 10:13:51

Engellilere su indirimi yaptık diyorlar. Zannedersiniz ki %40 üzeri her engelli su indiriminden yararlanacak bir dünya bürokratik işlem %40 engeli olan her engellinin su indiriminden yararlanmasını istiyoruz.

Avatar
Katıksız Vatandaş 2019-01-12 10:16:22

Her yeni seçilen bir şeyler yapmak zorunda eğer geçen dönemde de sen kazandıysan. Geçen dönemin üstüne bir şeyler daha yapmak zorundasın yoksa başkası gelir senin oyuna alır