banner388

Samsun'da bilinçsiz yağ kuyruğu

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketlerine Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) ayçiçeği yağının geldiğini gören vatandaşlar, yağ almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Samsun'da bilinçsiz yağ kuyruğu

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketlerine Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) ayçiçeği yağının geldiğini gören vatandaşlar, yağ almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

14 Nisan 2022 Perşembe 15:45
Samsun'da bilinçsiz yağ kuyruğu

Ayçiçeği stokunda sıkıntı yaşandığı iddiasının gündeme gelmesinin ardından bazı büyük marketler ayçiçeği yağlarını depolarına saklamış, yağ fiyatlarının aşırı yükselmesine neden olmuştu. Ayçiçek yağlarının piyasadan çekilmesi ve vatandaşların da yağları yağma yapar gibi satın alması artan fiyatların daha da yükselmesine yol açmıştı. Yağların depoya çekilmesi ve bilinçsiz alışveriş sonrası bir anda fiyatını ikiye katlayan ayçiçeği yağı, Azak Denizi'nden yağ yüklü gemilerin Türkiye’ye gelmesiyle birlikte bir miktar ucuzlamıştı.

Samsun'da Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine TMO'nun ayçiçeği yağının geldiğini gören vatandaşlar yine yağa hücum edince market önünde uzun insan kuyruğu oluştu.

Bazı vatandaşlar bilinçsiz vatandaşların ortada bir stok sıkıntısı yokken ayçiçeği yağına bu kadar çok talep göstertmesinin yine yağ fiyatlarını arttıracağını, bunun da bir sonraki alışveriş zamanı yine vatandaşa olumsuz yansıyacağını belirterek tepki gösterdi.

‘Yağsız kalacağız’ korkusuyla söylenenleri umursamayan vatandaşlar ise birbirleriyle yarışırcasına ayçiçeği satın almaya devam edip, yakınlarına telefon açarak yağ almaları konusunda çağrıda bulundular.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zam 2022-04-14 17:01:07

gün aşırı zam gelince millet tekrar fiyat yükselir endişesi taşıyor, normal

Avatar
çakır 2022-04-14 15:58:45

aç gözlü insanlar bunların yaptıgını afrikalılar yampaz bu ne rezillik bu insanlar böyle yaptıkça marketçilerinde işine gelir az utanın be

Avatar
zam 2022-04-14 17:04:08

gün aşırı zam gelince fiyatı tekrar yükselir diye endişe ediyor millet, normal

Avatar
Vatandaş 2022-04-20 10:36:30

Varlık kuyruğu bolluk bereketlik kuyruğu bu yaşlılar asma altında günü 1-2 çay ile geçireceğine gelip kuyruklara giriyor sorsan hepsi ak partiye oy veriyor :)

Avatar
hasen 2022-04-15 09:34:24

Yağların depoya çekilmesi ve bilinçsiz alışveriş sonrası bir anda fiyatını ikiye katlayan ayçiçeği yağı, sorun buysa buna çözüm bulmak zormu devlet denilen makam ne yapıyor. Azak Denizi'nden yağ yüklü gemilerin Türkiyeye gelmesiyle birlikte bir miktar ucuzlamıştı. bir miktar ucuzlamışmıydı :) . geçen yıl ekilen ayçiçeğini bir çok ilde gördüm ekim miktarını verilerden takip edebilrsiniz, nereye gitti o ayçiçeğinin yağları???

Avatar
Totti 2022-04-15 15:50:19

Kuyruk olsada olmasada herşeye zam geliyor zaten

Avatar
İmza 2022-04-15 15:52:52

Böyle saf insanlar olduğu sürece biz herseyin 2 katına almaya mecburuz

Avatar
Açıkdan öleceksiniz 2022-04-15 19:13:12

Alanlarïn hepsinin evine bakın yaglar doludur. Aç gözlülük kötü bişey nerde saygı alfınız bitirdiniz bize kalmadi