banner388

Samsun'da bal üreticileri dertli

Samsun'da bal üreticileri 2017 yılında hedefledikleri üretimi yapamadı.

Samsun'da bal üreticileri dertli

Samsun'da bal üreticileri 2017 yılında hedefledikleri üretimi yapamadı.

14 Eylül 2017 Perşembe 17:33
Samsun'da bal üreticileri dertli

Samsun haber - Samsun İli Arı Yetiştiriciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Kaplan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2017 yılında umdukları üretimi gerçekleştiremediklerini belirten kaplan Karadeniz’de üretilen kestane balının bu sene düşüşe geçtiğini ifade etti.

Bal üretiminin bölgelere göre değişiklik gösterdiğini söyleyen Kaplan, "Bal üretiminde bölgelere göre değişiklik oldu. Samsun’da bulunan arıcılar, ‘göçer arıcı’ dediğimiz, gezginci arıcı olarak faaliyet gösteriyorlar. Bazı bölgelerde bal çok olurken, bizim bölgemizde büyük bir ağırlığı olan kestane balı bu sene çok olmadı. Kestane balında istenilen verimi alamadık. Havza ve Vezirköprü’de ise ayçiçeği balı beklenen rekolteyi verdi. Çiçek balında Türkiye ortalamasını bulamadık ama çok da aşağıda kalmadık. Sivas ve Erzurum’a giden gezginci arılarımız da çiçek balında umduğunu bulamadı" dedi.

BAL SEZONU BİTTİ

Samsun’da Havza, Vezirköprü, Asarcık’ta bal üretiminin bekleneni verdiğini belirten Kaplan, "Sezon öncesinde belirlediğimiz bal rekoltesine ulaşamadık. Şu ana kadar belirlediğimiz öngörülerimize göre bu sene ortalama bin 200 ton bal ürettiğimizi söyleyebiliriz. Bu sene 840 arıcımız faaliyet gösterdi. Bal sezonu bitti. Arıcılarımız yaylalardan dönmeye başladı. Bir daha ki bal sezonu nisan ayı gibi başlayacak" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.