banner388

Samsun'da 800 kişiye istihdam

Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası 800 kişiye istihdam sağlayacak.

Samsun'da 800 kişiye istihdam

Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası 800 kişiye istihdam sağlayacak.

04 Şubat 2020 Salı 19:25
Samsun'da 800 kişiye istihdam

800 kişiye istihdam sağlayacak olan Çarşamba Şeker Fabrikası için çalışmalar hızla sürüyor.Çarşamba Şeker Fabrikasını ziyaret eden: Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ve Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, fabrika müdürü Akif Ulukaya ve yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Yetkililer, çalışmaların kısa süre içerisinde biteceğini söyledi.

"TEŞVİK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Durum ile ilgili açıklamada bulunan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “İlçemizde düzenli olarak bölge toplantıları düzenliyoruz. Mahalle mahalle gezip şeker fabrikasının ilçemiz için önemini, şeker pancarı üretmelerinin kendilerine ve ilçemize neler kazandıracağını anlatıyoruz. Sadece Çarşamba’da değil çevre ilçelerde de şeker pancarı üretimi için teşvik çalışmalarımız sürüyor. 2020 yılında yeniden üretime başlaması için üreticiden en az 150 bin ton şeker pancarı istiyoruz, inşallah bu rakamın çok daha üzerinde üretim yaparak şeker fabrikamızı yeniden hayata geçireceğiz” dedi.

800 KİŞİYE İSTİHDAM

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, 800 kişiye ekmek kapısı olacak fabrikayla ilgili şunları söyledi: “İlçemize istihdam açısından da büyük değer katacak fabrikamız da ortalama 700-800 kişinin çalışması planlanıyor. İlçemizin ekonomisine her alanda büyük katkı sağlayacak fabrika, çiftçisinden, işçisine, esnafına herkes için ayrı bir ekmek kapısı olacak. Çarşamba Şeker Fabrikası çalışmaya başlaması halinde sadece Çarşamba’ya değil bölgeye ciddi bir ekonomik katkı sağlayacaktır. Teslim edilecek pancarın yüzde 17’si kadarı ücretsiz küspe olarak çiftçimize destek olarak verilecektir ve bu sayede hayvancılık konusunda da üretici için büyük kazanım olacaktır.” şeklinde ifade etti. Fabrikanın mevcut durumu ile çalışmaya hazır hale gelmesi için yapılan çalışmaların kısa süre içerisinde biteceği bilgisini aldık. Şeker fabrikasının çalışması en büyük arzumuz. Çarşamba Belediyesi olarak bununla alakalı hem burada hem de daha önceki toplantılarda verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Bu konuyla alakalı yapılacak tüm çalışmalarda üreticilerimize destek vermeye hazırız.”


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akan 2020-02-05 08:37:36

Hadi inşAllah.. Samsunumuzun ve ülkemizin sanayisinin gelişmesi istihdam alanlarının artması bizleri mutlu eder.

Avatar
kemal ugras 2020-02-05 06:46:16

yakinda secim mi var :)) herkes dokulmus yollara canim ovalarin icine beton dokenler ...calismaya gidiyorsunuz.sizi kimse tutamaz.