banner388

Samsun'da 21 polise FETÖ'den hapis cezası

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan 55'i tutuklu 107 rütbeli polisten 21'i 1 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'da 21 polise FETÖ'den hapis cezası

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan 55'i tutuklu 107 rütbeli polisten 21'i 1 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

08 Aralık 2017 Cuma 19:12
Samsun'da 21 polise FETÖ'den hapis cezası

Samsun Haber - Samsun'da FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla 55'i tutuklu 107 rütbeli polisten 21'i 1 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı. 38 sanık hakkında ise beraat kararı verildi. Aynı dosyada yargılanan ve son savunmalarını hazırlamaları için gün verilen 45'i tutuklu 48 sanık hakkında ise 20 Mart 2018 tarihinde karar verileceği belirtildi.


Samsun'da FETÖ terör örgütüne yönelik düzenlenen soruşturmada İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan ve aralarında Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürü ve yardımcıları, Emniyet Amirleri, başkomiser ve komiserler ve polis memurlarının bulunduğu 107 kişi gözaltına alındı. Polisteki işlemleri sona eren şüphelilerden 55'i tutuklandı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 55'i tutuklu 107 sanığın 4 gün süren yargılanmaları bugün de devam etti. Karar duruşmasında 45'i tutuklu 48 sanık son savunmalarını hazırlamak için mahkeme heyetinden süre istedi. Mahkeme heyeti, sanıklara 20 Mart 2018 tarihine kadar süre verilmesine ve bu tarihte karar verilmesini kararlaştırdı. Kalan 10'u tutuklu 59 sanık ise mahkeme heyetine yaptıkları son savunmalarında bereatlerini ve tahliyelerini istedi.


İfadeleri tamamlayan mahkeme heyeti, 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan  Engin S., Hüseyin Y., Yasin S., Osman Ü., Selami Ç., Alim K., Serdar D., Orhan G. ve Özgür G.'ye, 7 yıl 5 ay 3 gün, Ayhan B., Ercan G., Canip G. Y.'ye 6 yıl 3 ay, Yusuf A., Alaattin E.'ye 2 yıl 1 ay, Turan S. ve Osman K.'ye 1 yıl 10 ay 15 gün, Mahmut K., Güven K. ve İsa S.'ye, 1 yıl 8 ay 18 gün, Selahattin K. ve  Mehmet A.'ya 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdi.


Heyet, 7 yıl 5 ay 3 gün hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanık Alim K'nin yaşı ve sağlık sorunlarından dolayı, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Canip G. Y.'ye ise ByLock kullanmadığı ve delil durumundan tahliye etti. Diğer 8 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken 38 sanık ise beraat etti.

DHA

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.