banner388

Samsun'da 2 bin 411 suçlu topluma kazandırıldı

Samsun'da 2016 yılında denetimli serbestlik kapsamında 2 bin 411 suçlu topluma kazandırıldı.

Samsun'da 2 bin 411 suçlu topluma kazandırıldı

Samsun'da 2016 yılında denetimli serbestlik kapsamında 2 bin 411 suçlu topluma kazandırıldı.

19 Haziran 2017 Pazartesi 16:41
Samsun'da 2 bin 411 suçlu topluma kazandırıldı

Samsun'da denetimli serbest kapsamında suça karışmış kişilerin topluma kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada cezalarını infaz eden hükümlüler hakkın bilgi verdi.

PARA ALMIYORLAR

2016 yılında Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından 2 bin 411 hükümlü, 2017 yılında ise 982 hükümlü kamu yararına çalıştırıldı. Okul, adliye binaları, cami, park ve bahçeler, muhtarlıklar ve belediyelerde ücretsiz olarak çalışan hükümlüler cezalarını infaz etti. 

CAMİLER HÜKÜMLÜLERE EMANET

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Samsun İl Müftülüğü arasında 2015 yılın protokol imzalanmıştı. İmzalanan protokol kapsamında Asarcık, Kavak, Tekkeköy, Canik, Atakum, İlkadım İlçelerinde camilerin iç ve dış kısımlarının onarımı hükümlüler tarafından yapıldı.

SUÇ TEKRARI AZALIYOR

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz yaptığı açıklamada "Kamu yararına ücretsiz zorunlu çalışma infazın iki yönünü ortaya çıkarmaktadır. Birincisi infazın toplum içinde yapılması nedeniyle toplum adaletin yerine geldiğini görebilmekte, ikincisi de hükümlülerin aileleriyle birlikte toplum içinde kalabilmesi dolayısıyla toplumsal dışlanmanın daha az yaşanmasına olanak sağlamaktadır. Bu vesile ile hükümlüler toplumla iç içe kalabilmektedir. Hükümlünün kamu yararına çalışması aynı zamanda kişinin öz disiplin kazanmasına ve zaman yönetimi tecrübesi elde etmesine imkan sağlamaktadır. Yapılan uygulamalar suç tekrarlarını azaltan unsunlar olarak kabul edilmektedir" dedi.

OKULLAR TEMİZLENİYOR

Yavuz açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Yapılan protokolle birlikte camilerin  genel temizlik, bakım ve onarım gibi ihtiyaçlarında çalışan hükümlüler aynı zamanda dini konularda eğitilmek ve bilgilendirilmek istedikleri takdirde, camilerimizdeki din görevlilerinden Kuran-ı Kerim öğrenebilmekte, dini vecibelerinin yerine getirilmesi konusunda kendilerine yardımcı olunmaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol uyarınca okullarda da bakım, onarım ve temizlik işlemleri denetimli serbestlik müdürlüğü bünyesinde kamu yararına ücretsiz çalışma yükümlülüğü bulunan hükümlüler tarafından yapılmaktadır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.