banner388

Samsun'da 115 öğrenciye ödül verildi

Samsun'da Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider projesi kapsamında düzenlenen ödül töreninde 115 öğrenciye 5 okula hediye verildi.

Samsun'da 115 öğrenciye ödül verildi

Samsun'da Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider projesi kapsamında düzenlenen ödül töreninde 115 öğrenciye 5 okula hediye verildi.

03 Mayıs 2017 Çarşamba 15:37
Samsun'da 115 öğrenciye ödül verildi

Samsun haber - Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider projesi Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetiliyor. Proje kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. 17 ilçeden 300 okulun katıldığı yarışmada 115 öğrenciye ödül verildi.

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Sayın Valimizin himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün koordinatörlüğü ile ‘Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider' adlı proje yarışmasının bu yıl ikincisi düzenlenmiştir. Ortaokullardaki tüm öğrencileri kapsayan 3 kategoriden oluşan yarışmada 5., 6. sınıflar görsel tasarım ile, 7., 8. sınıflar slogan ile, tüm ortaokul öğrencileri ise yönlendirme kategorisi ile yarışmaya katılmışlardır. 12 Ekim 2016 - 31 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen proje ile öğrencilerin, yaptıkları araştırmalarla kendilerinin ve ailelerinin kanserden korunma yöntemleri, taranabilir kanserler ve tarama merkezleri hakkında farkındalıklarının artırılması, ayrıca kanser taramalarına yakınlarının yönlendirilmesi hedeflenmiştir. Yarışma sonunda toplam 143 okuldan 508 öğrenci, 2005 kişiyi kanser taramalarını yaptırmak üzere KETEM’lere ve Toplum Sağlığı Merkezlerine yönlendirmiştir. Yapılan tarama testleri sonucu serviks kanseri taraması yapılan 28 kişi, meme kanseri taraması yapılan 23 kişi ve kalın bağırsak kanseri taraması yapılan 31 kişi olmak üzere toplam 82 kişinin tarama test sonuçları pozitif çıkmış ve ileri tetkiklerini yaptırmak üzere bir üst merkeze yönlendirilmişlerdir. Bu kapsamda 'Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider' projesinin amacına ulaşmasında katkısı olan ve projenin her aşamasında emeği geçen tüm kurumlara ve değerli öğrencilerimize teşekkür eder, dereceye giren herkesi tebrik ederiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.