banner388

Samsun'a yapılacak yeni üniversiteye o ilçe talip oldu

Samsun Çarşambalılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında Samsun'a yapılacak olan yeni üniversitenin Çarşamba ilçesinde yapılmasını istediklerini söylediler.

Samsun'a yapılacak yeni üniversiteye o ilçe talip oldu

Samsun Çarşambalılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında Samsun'a yapılacak olan yeni üniversitenin Çarşamba ilçesinde yapılmasını istediklerini söylediler.

24 Nisan 2018 Salı 12:38
Samsun'a yapılacak yeni üniversiteye o ilçe talip oldu

Samsun Çarşambalılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Samsun'a yapılacak yeni üniversitenin kendi ilçelerinde bulunun kampüse yapılması gerektiğini belirterek basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda konuşan Samsun Çarşambalılar Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu, Samsun’a kurulacak yeni üniversitenin Canik Başarı Üniversitesi'nin yerine değil, Çarşamba'daki Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’ne yapılmasını istediklerini söyledi.


 
Mustafa Kemal Güneşdoğdu’nun Çarşamba’ya yeni bir devlet üniversitesi kazandırmak için 40 milyon TL’den fazla birikimini bu uğurda bağışladıklarını dile getiren Sadettin Sarıoğlu, "Hemşehrimiz rahmetli Mustafa Kemal Güneşdoğdu hayatı boyunca elde ettiği bütün mal varlığını 2010-2016 yılları arasında Çarşamba’da Karadeniz Sahil Yolu kenarında, kendi adıyla kurulan kampüsteki Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Yeni Tıp Fakültesi dersliklerinin yapımına harcamıştır. Biz de dernek olarak bunların takipçisi olduk. Bu yıllar arasında 3 fakülte binası yapımı ve derslik yapımında 40 milyon TL’yi aşan bir harcama ile ablasıyla birlikte Samsun’da ikamet ettiği konutunu ve bütün birikimini bu uğurda harcamıştır" dedi.


 

"YENİ ÜNİVERSİTENİN MUSTAFA KEMAL GÜNEŞDOĞDU KAMPÜSÜ MERKEZLİ OLMASINI İSTİYORUZ"

 
Sadettin Sarıoğlu, yeni üniversitenin Çarşamba'da olması gerektiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mart’ta AK Parti İl Kongresi’ndeki konuşmasında Samsun’a yeni devlet üniversitesi kurulacağı müjdesini vermiştir. Fakat yeni üniversitenin Samsun şehir merkezinde FETÖ ile mücadele kapsamında el konulan Canik Kampüsü’ne kurulacağı söylenmektedir. FETÖ’nün yaptırdığı bu yerin imkanları çok sınırlıdır. Samsun’un merkezinde bir tepede ormandan ve hazineden alınan 50 dönümlük bir alandaki 2 binadan ibarettir. Ulaşım ağı ve hitap ettiği bir bölgesi yoktur. Tamamen OMÜ gölgesinde kalacaktır. Halbuki Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nün ulaşım ve hitap ettiği bölge açısından son derece elverişli yapılacak ilavelerle 150 dönüm üzerinde bir alana sahiptir. Bütün birikimini Çarşamba’da kurulacak yeni devlet üniversitesinin yapımına bağışlamış Güneşdoğdu’nun vasiyetinin de takipçisi olarak sizlerden talebimiz, Samsun’da kurulacak olan yeni üniversitenin Çarşamba’da Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü merkezi olacak şekilde düzenlenmesidir" dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-04-24 12:51:55

Çarşambaya hukuk fakültesi yaptınız tercih edilme sırasında en sonlarda yer alıyor insanlar ilçede olan fakülteye gitmek istemiyor. sırf çarşambalılar öğrenci üzerinden para kazanacak diye okul yapılmaz biraz mantıklı olmak gerek.

Avatar
Ahmed Arif 2018-04-24 20:18:52

Ne için ? Psikopat gençleriniz , üniversite öğrencilerini rahatsız etsin diye mi?

Avatar
Bahri güler 2018-04-24 21:18:50

Ladik diye bir ilçesi var Samsun un.Garip,kimsesiz,yalnız.Tekbaşına.
Yüksekokul binası kaba inşaatı var.Terkedilmiş.Buruk.Yikık dökük.

Avatar
swerty 2018-04-24 20:21:11

siz 3. üniversiteye talip olun. bu caniğe yapılmalıdır.

Avatar
Başaran 2018-04-24 21:59:58

Kavak ulaşım yönünden daha avantaşlı arkadaşlar bu birileri para kazanacak diye olmasın cocuklarımızı duşünelim başaram

Avatar
Fatih 2018-04-25 01:29:14

Öğrencinin yemek parasini yollara verdirmeyin. Merkeze sahile yapın hersey mümkündür. Ülke çapında düşünün. Öğrenciden kar olmaz bunaltmayın gençliği.

Avatar
Mustafa 2018-04-25 02:07:31

hukuk fakültesini salında ne haliniz varsa görün ögrencileri heba ettiniz sürünüyorlar gelmiyor zaten kafası calışan en son tercih düşünenlerde geliyor zoraki hukuk olsun diye bircogu atakumda evleri derslere bile gelmiyor omü kampusune iç çeke çeke 4 yılları bitiyor sizin gibi para göz misyonsuz vizyonsuz yöneticiler yüzünden carsambaya gidin 40 milyonu koyluye hayvanciliga tarıma yatirin damizlik ögrenci aramayın saygılar...

Avatar
Mehmet 2018-04-25 00:31:59

Kimse alinmasin ancak maalesef bir unuverstenin bir ilce ye getiri gercekten cok büyuk para konusu konusulup tartisilabilir ancak yorum yaparken Pisikopat falan gibi kelimeler bir ilcenin genclerine soylemek yakisik almaz .....