banner388

OMÜ’de işçiler intihara kalkıştı!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ek binası inşaatında çalışan işçiler, 1 yıldır paralarını alamadıkları gerekçesiyle intihara kalkıştı.

OMÜ’de işçiler intihara kalkıştı!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ek binası inşaatında çalışan işçiler, 1 yıldır paralarını alamadıkları gerekçesiyle intihara kalkıştı.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 19:19
OMÜ’de işçiler intihara kalkıştı!

Samsun Haber - Üniversitenin yapımı devam eden Mühendislik Fakültesi ek binası inşaatında müteahhitlik yapan M.E.’nin yanında çalışan işçiler 1 yıldır paralarını alamadıkları gerekçesiyle intihara kalkıştı. Yapımı devam eden ek bina inşaatına çıkan Eren Öztürk ve Emrah Ötürk, müteahhidin bir an önce alacaklarını ödemesini istediler. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 1.5 saat süren ikna çabası boşa çıktı. Paralarını alamadıkları için intihara kalkışan işçiler çocuklarına harçlık veremediklerini belirtti.

Aynı inşaatta bir gözünü kaybettiğini iddia eden Yaşar Öztürk, müteahhidin bu konuda kendisiyle hiç ilgilenmediğini ileri sürdü. Olay yerinde sorulara cevap vermek istemeyen müteahhit M.Ö. ise basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

"Açız"

Yaklaşık bir yıldır ücretlerini alamadıklarını belirten Eren Öztürk, "Müteahhit çeşitli nedenlerle ödeme yapmıyor. Mağdur durumdayız. Paramızı alana kadar burada eylemdeyiz. 100 bin liralık bir alacağımız var. 90 bin TL'lik çek var elimizde ama çekler kağıt parçası oldu. ‘İstediğiniz yerden gidin alın’ diyor. Müteahhit ‘ödeyeceğim’ diyor ama gün, tarih herhangi bir şey yok. Bir yıl sonra mı 5 yıl sonra mı herhangi bir şey dediği yok. Açız. Kredi kartları zaten patlamış durumda" dedi.
Üniversite yetkilileri ise konunun müteahhit ile işçiler arasındaki alacak-verecek meselesi olduğunu, kendileriyle bir ilgisinin olmadığını söylediler.

Son Güncelleme: 15.05.2017 19:58
Anahtar Kelimeler:
Samsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.