banner388

OKA kayıt dışı istihdamla savaşıyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) kayıt dışı istihdamla savaşarak korkunç verileri göz önüne serdi.

OKA kayıt dışı istihdamla savaşıyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) kayıt dışı istihdamla savaşarak korkunç verileri göz önüne serdi.

16 Haziran 2017 Cuma 10:25
OKA kayıt dışı istihdamla savaşıyor

Samsun haber - Kayıt Dışı İstihdam İle Mücadele Ediyor-2 projesi tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) Planlama, Program ve Koordinasyon Birim Başkanı İbrahim Ethem Şahin, 65 milyar TL olduğunu söyledi.

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığının desteğiyle kayıt dışı istihdama savaş açmak için OKA tarafından Kayıt Dışı İstihdam İle Mücadele Ediyor- 2 projesi hayata geçirildi.

Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinde binlerce insana kayıt dışı istihdamın kişiye ve ülkeye zararları anlatıldı.

OKA Planlama, Program ve Koordinasyon Birim Başkanı İbrahim Ethem Şahin, "Kayıt dışı istihdamın ülkemize verdiği zarar 65 milyar TL. Bu para ile binlerce okul ve hastane yapılabilirdi. Türkiye'nin toplam istihdam piyasasında yaklaşık yüzde 35'i kayıt dışı istihdam. Bizim bölgemizde de ciddi bir kayıt dışı istihdam problemi var. Özellikle tarım ve kırsal kesimde. Proje kapsamında farkındalık oluşturmak için birçok etkinlik yaptık. 20 tane işletmeye iş danışmanlığı hizmeti verdik. Proje kapsamında 4 tane kamu spotu hazırladık. Bu kamu spotlarını ulusal kanallarda yayınlanmasını istiyoruz" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.