banner388

Öğrencilerden gülümseten eTwinning projesi

Ataköy İlyas Kılıç İlkokulu Müdürü Hüseyin ÇAVUŞOĞLU’dan “Gülümseyen Çocuklar” etwinning Projesi.

Öğrencilerden gülümseten eTwinning projesi

Ataköy İlyas Kılıç İlkokulu Müdürü Hüseyin ÇAVUŞOĞLU’dan “Gülümseyen Çocuklar” etwinning Projesi.

09 Mayıs 2022 Pazartesi 17:55
Öğrencilerden gülümseten eTwinning projesi

Ataköy İlyas Kılıç İlkokulu Okul Müdürü Hüseyin ÇAVUŞOĞLU nun kuruculuğunu üstlendiği,  Türkiye’den 10, Romanya’dan 1 ortak okulla birlikte yürütülen “Gülümseyen Çocuklar” eTwinning projesi aynı adı gibi gülümseyen çocuklar hedeflenmekte. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Hüseyin ÇAVUŞOĞLU, “Çocuklar dünyamızın en büyük hazineleridir. Çocukları mutlu etmenin yolu sadece hediyeler almaktan, istediklerini yerine getirmekten geçmez. Aslında çocukları mutlu etmek sanılandan çok daha kolaydır. Onların tek istedikleri kaliteli zaman geçirmek, onlarla özel anları paylaşmaktır. Çocuklara, bir şeyler öğretme telaşı içinde olduğumuz için sık sık unutsak da; aslında onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Bunlardan en önemlisi de, çocuksu gözlerle dünyaya bakabilmek ve mutlu olabilmektir. Bizlerde eğitimciler olarak uyguladığımız çalışmalarla çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluklarına küçük dokunuşlar yaparak hayata çocuk gözüyle bakmaya çalıştık.” diyerek projenin detaylarını şöyle aktardı:

GÜLÜMSETEN 7 ETKİNLİK

Proje kapsamında, çocuklarımız çok sevdikleri lezzet olan  “Elma şekerini” kendileri yapmayı öğrendi. Mısırlarımızı patlatarak sinema etkinliğimizi gerçekleştirdik. Geri dönüşüm malzemeleriyle yaptığımız kostüm partimizde farkındalık oluşturduk. Geleneksel el sanatlarına ( Ebru Çalışması) ve geleneksel çocuk oyunlarına yer verdik. Aileleriyle birlikte hazırlamış oldukları el yapımı uçurtmalarla gökyüzünü şenlendirdik. Aynı günde yapılan piknikle de yüzlerde bir gülümsemeye vesile olduk.  Ayrıca proje kapsamında velilerimize çocuklarıyla kaliteli zaman geçirme konusunda seminerler düzenledik. Yapılan tüm etkinliklerde hem eğlendik hem de öğrendik. Proje çalışmalarımıza katkı sunan ortaklarımıza, öğrencilerimize ve ailelerimize teşekkür ediyoruz. 

DİĞER PROJE ORTAKLARI

Ahmet Murat Ünsal- Şehit Komiser Veysel  Çirişlioğlu İlkokulu Çankırı, Danuta Avram- Buzau, Romanya, Emine Köroğlu Gültekin- Satılmışoğlu Şükrü Sever İlkokulu Eskişehir, Gözde Turhan- Buharkent Anaokulu Aydın, Aysun Yücel Yurday-Darıca Dedekorkut İlkokulu-Kocaeli, Meltem Alık- Şehit Komiser Veysel Çirişlioğlu İlkokulu Çankırı, Mine Yamaner- Buharkent Anaokulu Aydın, Rahime Özdemir - Buharkent Anaokulu Aydın, Selma Altınok- Tepecik İlkokulu Samsun, Sema Ateş- Halide Edip Adıvar Anaokulu Samsun.


 

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.