banner388

Mahkumların ürettiği eşyalar burada satılacak

Mahkumların yaptığı ürünler Samsun Adalet Sarayı Halka Açık Satış Mağazası ve Kafeteryasında satışa sunulacak.

Mahkumların ürettiği eşyalar burada satılacak

Mahkumların yaptığı ürünler Samsun Adalet Sarayı Halka Açık Satış Mağazası ve Kafeteryasında satışa sunulacak.

28 Aralık 2017 Perşembe 16:28
Mahkumların ürettiği eşyalar burada satılacak

Samsun haber - Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Samsun Adalet Sarayı'nda Halka Açık Satış Mağazası ve Kafeteryası açılış töreni yapıldı.

41. ŞUBE AÇILDI

Açılış töreninde konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, "Ceza infaz kurumlarında barındırılan tutuklu ve hükümlülerin mevcut meslek ve sanatlarının korunup geliştirilmesi ve meslek sanatı olmayanların yeni bir meslek ve sanat öğrenmelerinin temin edilmesi ve bu işin organize edilmesi amacıyla Ceza İnfaz Kurumları Ceza ve Tevkif Evleri bünyesinde İş Yurtları Genel Müdürlüğü tesis edilmiştir. Şu an itibariyle İş Yurtları Kurumumuzun Samsun'da 41. şube olarak açılışını gerçekleştiriyoruz. İş Yurtları Kurumu bilindik üzere hükümlü ve tutukluların cezaevinde yalnızca cezalarının infazlarının temini için değil, bu kurumlarda bir iş sanat meslek edinmeleri için azami gayret gösteren bir kurumumuzdur" dedi.

"SAMSUN HALKI DESTEK GÖSTERİR"

Törene katılan AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ise yaptığı konuşmada, "Özellikle cezaevlerinde tutuklu olan vatandaşlarımızın hem sosyal sorumluluk anlamındaki paylaşımlarını aynı zamanda toplum içerisindeki hayata uyumu haldeki devamı için yapılan bu çalışmalara tabii ki elimizden her türlü desteği vereceğiz. Bizim Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptığımız dönemde örneğin bazı yurtlarımızdaki mobilya yapımını cezaevlerinde buradaki tutuklu arkadaşların üretimi içerisinde yapıp şu anda öğrencilerimizin kullanmış olduğu malzemeleri buradakilerin emekleri ile milletimizin hizmetine geçti. Bu da zannedersem gelecekteki çalışmalardaki önemli adımlardan biri oldu. Bunu artırarak devam ettireceğiz. Cezaevi dönemi sonrasında topluma ayak uydurmak ve toplumun içerisinde yerini tekrar alabilmesi için vatandaşlarımıza yardım etmemiz gerekiyor. Bu konuda hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın talimatları açıktır. İnşallah biz de nem yerelde hem de Türkiye’deki çalışmalara destek vereceğiz. İnşallah buradaki ürünlere de Samsun halkı destek gösterir ve bu kardeşlerimize destek verir" diye konuştu.

"TOPLUMA KAZANDIRILMALILAR"

Cezaevindeki kişilerin topluma kazandırılması gerektiğini vurgulayan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Bize hukuk fakültesinde şunu öğretirlerdi: ‘Cezaevlerinde asıl olan kişinin cezalandırılması değil, topluma kazandırılmasıdır, eğitilmesidir, terbiye edilmesidir’. Açık cezaevleri iş yurtlarımız bu çerçevede hizmet veriyor. İnsanlarımız bu süreçte kendilerini muhakeme etme ve topluma faydalı olma fırsatı buluyor. Türkiye’nin değişik illerinden mahkum kardeşlerimizin ürettikleri ürünlerin satışının yapılacağı mağazanın ilimizde açılması çok güzel. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde ifade etti.
 

Son Güncelleme: 28.12.2017 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.