banner388
banner390
banner410
banner408

İlkadım'da Ramazan Bambaşka Olacak

İlkadım Belediyesi tarafından yaklaşan Ramazan ayı için birbirinden anlamlı ve özel etkinlikler hazırlanıyor.

banner269

İlkadım'da Ramazan Bambaşka Olacak

İlkadım Belediyesi tarafından yaklaşan Ramazan ayı için birbirinden anlamlı ve özel etkinlikler hazırlanıyor.

02 Haziran 2016 Perşembe 15:54
İlkadım'da Ramazan Bambaşka Olacak

İlkadım Belediyesinin düzenlemiş olduğu Ramazan ayı programında, birbirinden anlamlı program ve etkinliklerle Ramazan ayına hitap edilecek. olan üç ya da dört mahallenin de bir arada olacağı ‘Komşu İftarı’ adı altında yapılacak olan İlçe sınırları içinde yirmi dört ayrı noktada düzenlenecek iftar programları ile Ramazan ayı boyunca vatandaşlar kaynaşarak dostluk, kardeşlik görevlerini yerine getirecek. İftar öncesinde hazırlanan iftara doğru programlarında ise birbirinden değerli olan hocalarında olmasının yanı sıra semazen gösterileri de gözler önünde olucak.
 
KUR’AN OKUMA BİRİNCİLERİ İLKADIM’DA

İftar sonrası İlkadım ilçe genelinde bulunan İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleşek yirmi beş ayrı camide olan programda dünya ve Türkiye Kur'an okuma birincileri İlkadım'da bulunacak. Dini sohbetler, kaside ve ilahilerle Ramazan ayının maneviyatının gönülden hissedileceği bu özel programlarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İmam Hatibi Dünya Birincisi Mehmet Bilir, Yalova Merkez Camii İmam Hatibi Türkiye Birincisi Fatih Bilir, Eminönü Camii İmam Hatibi 2015 Dünya Birincisi Ferruh Muştuer, Bahçelievler İmam-ı Buhari Camii İmam Hatibi, 2014 Dünya Birincisi Nebi Yaşar, İzmir Balçova Yeşil Camii İmam Hatibi Türkiye Birincisi Ahmet Yüksel, Nuru Osmaniye Camii İmam Hatibi, 2008 Dünya Birincisi Fatih Kaya, Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Metin Çakar, Şişli Mecidiyeköy Camii Baş İmam Hatibi Ali Derman, Sultanahmet Camii Baş İmam Hatibi Hasan Kara, Prof. Dr. Mehmet Ünal, Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Fatih Camii Müezzini Recep Yasan, Mehmet Talu, Abdülmetin Balkanlıoğlu, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Ankara Hacı Bayram Veli Camii İmamı Ahmet Karalı, Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete, Hakan Coşkun, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Ali Tel, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii Müezzini Cihad Bodur, Yıldırım Beyazıt Üniv. İslami İlimler Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Başkanı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal, Kurra Hafız Türkiye birincisi Mustafa Özyılmaz, İstanbul Eyyüp Sultan Camii Müezzin Kayyımı Hasan Tok, Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Bursa Yeşil Camii İmam Hatibi Ayhan Polat, Yunus Koçan, İstanbul Laleli Camii İmam Hatibi Emrullah Akbaş, Mustafa Özşimşekler, Sultanahmet Camii Emekli Vaizi Emrullah Hatipoğlu, Numan Akbaş, İstanbul Bağcılar İSTOÇ Camii İmam Hatibi 2004 Dünya birincisi Mustafa Kızılcaoğlu, İstanbul Şehzadebaşı Camii İmam-Hatibi Ercan Çakıroğlu, Ankara Ahi Evran Camii İmam Hatibi Şükrü Çoturoğlu, İstanbul Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii Müezzin Kayyımı Mansur Sağır, Ankara Öuradiye Camii İmam Hatibi Muhammet Zahit Karalı, Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci, Edirne Tevfikiye Camii Müezzin Kayyımı Alpcan Çelik katılımlarını sağlayacak.
 
9 HAZİRAN PERŞEMBE ÖMER DÖNGELOĞLU SAMSUN’DA

Televizyon ekranlarının olmazsa olmazı ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu 9 Haziran Perşembe günü İftara Doğru programı ile Cumhuriyet Meydanı’nda Samsunlular ile birlikde olacak.
 
1 TEMMUZ SECCADENLE GEL PROGRAMI

1 Temmuz akşamı Kadir Gecesi Özel Programı olan Seccadenle Gel Programı öncesi, Ankara Hacı Bayram Veli Camii İmamı Ahmet Karalı, Kurra Hafızı Numan ve Hamdi Demirbaş Samsunlulara Kur’an sefasını hissettirecek.Kadir gecesinin maneviyatına uygun özel lazer gösterilerinin de yapılacağı programda Sakal-ı Şerif ziyarete açılacak ve vatandaşlar Kadir Gecesi Özel programında kurulacak olan masalarda sahur ikramları ile bir arada sahur yapma imkanını yakalayacak.
 
YALNIZCA SICAK YEMEK DEĞİL İLGİ VE SEVGİ DE GÖTÜRECEĞİZ

Ramazan ayının maneviyatının hissedileceğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayında birlikteyiz. Manevi tatların ve huzur dolu sofraların bir ay boyunca birbirimizle daha fazla kaynaşma vesilesi olacağı bir kutlu zamana kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Ramazan ayı birlik ve beraberlikte bizi kardeş değerlerde birleştirdiğimiz mübarek aydır" dedi.
İhtiyaç sahibi insanlara Ramazan ayında sadece sıcak yemek değil vatandaşların en çok ihtiyacı olan ilgi ve alakayı da beraberinde sunacaklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyesi olarak bu mübarek ayda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sadece sıcak yemek değil; sıcak sevgi, güler yüz ve sevgi dolu yürekler götüreceğiz. Asırlardır gelen komşuluk geleneğimize Ramazanı vesile kılarak komşu programlarımızla yeniden köklü bir şekilde kardeşlik duygusunu perçinleyeceğiz. İftardan sahura, sahurdan sehere Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir kimlikle değerli hocalarımızın sohbetleri, hafız ve imamlarımızın Kur'an ziyafetiyle İlkadım'da bambaşka bir Ramazan ayını hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Son Güncelleme: 04.06.2016 13:53
Anahtar Kelimeler:
BelediyeRamazanIftarSahur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.