banner388

İLKADIM'DA PİLAV GÜNÜ DÜZENLENDİ

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlyasköy Mübadele Derneği'nin düzenlediği 2. Pilav Günü'ne katıldı.

İLKADIM'DA PİLAV GÜNÜ DÜZENLENDİ

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlyasköy Mübadele Derneği'nin düzenlediği 2. Pilav Günü'ne katıldı.

29 Mayıs 2016 Pazar 17:59
İLKADIM'DA PİLAV GÜNÜ DÜZENLENDİ

Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, İlyasköy Mübadele Derneği Başkanı Mümin Erçin, İlyasköy Muhtarı İsmail Üstün ve çok sayıda vatandaşın katıldığı pilav gününde vatandaşlarla tek tek tokalaşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım ilçesi sınırlarında birçok mahallede mübadil yaşadığına belirterek, kendi kültürlerini, örf, adet ve geleneklerini yaşatan mübadil derneklerine başarılı ve aktif çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Ata mirası olan gelenek, görenek, örf, adet ve kültürlerinin gelecek kuşaklara aktarılması konusunda mübadil derneklerin çok aktif çalışarak başarılı işler gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Erdoğan Tok, Belediye olarak hemşehri dernekleri ile sıkı bir temas içerisinde olduklarını belirtti.
Kültür, örf, adet ve geleneklerinin yaşatılması için çalışmalarını sürdüren hemşehri derneklerinin Samsunluluk bilincine sahip olmaları gerektiğini belirten Başkan Erdoğan Tok, "Hemşehrilik, aidiyet ve kimlik duygusunu gösterir. Kaynaşmaya vesile olan bu birliktelikler geçmişle gelecek arasında bağın kurulmasına aracı olur. Hemşehri dernekleri vasıtasıyla yeni nesil, birbirini tanıyor, kaynaşıyor. Yardımlaşma ve dayanışma için bu kuruluşlar önemli bir fonksiyon üstleniyor" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 29.05.2016 18:08
Anahtar Kelimeler:
VatandaşErdoğanPilav
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.