banner388

Gez gez bitmeyen şehir Samsun

Samsun’da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen ve etkisinin halen sürdüğü “23. Yaz Deaflympics Oyunları ve Falcon Fest Extrem Spor Festivali” sayesinde hem ülke hem de dünya genelinde binlerce insanın gözü Samsun'da. 

Gez gez bitmeyen şehir Samsun

Samsun’da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen ve etkisinin halen sürdüğü “23. Yaz Deaflympics Oyunları ve Falcon Fest Extrem Spor Festivali” sayesinde hem ülke hem de dünya genelinde binlerce insanın gözü Samsun'da. 

06 Eylül 2017 Çarşamba 15:39
Gez gez bitmeyen şehir Samsun

Samsun Haber- Gerçekleştirilen organizasyonlar sayesinde Samsun, medyada en çok konuşulan ve öğrenilen Anadolu Şehirlerinden bir tanesi oldu. Benzer organizasyonların devam etmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ise devam edecek.

Samsunda gerçekleştirilen organizasyonlar vasıtası ile Samsun, tarihi, doğal, kültürel ve turistik potansiyelini tanıtmanın sevincini yaşıyor. Yapılan çalışmalar ile turizm sektörünün en çok yoğunlaştığı Ege ve Akdeniz bölgeleri içerisinde olmasa da Samsun’da turizm çıtasını yükselterek yaşanan bu rekabetin içerisinde var olduğunu gösterdi. 

Gerçekleştirilen ve Samsun’un tanıtımında büyük katkısı olan, “23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ve Falcon Fest Extrem” etkinliklerinin üzerinden aylar geçmiş olsa da Youtube yüklenen videoların izlenmesi her geçen gün artıyor. Biten organizasyonlar ile ilgili olan videolar, olimpiyatın açılış seremonisi, kapanışa kadar süren oyunlar dönemi, kapanış töreni ve Samsun tanıtım filmlerini izleyenlerin sayısı, 250 bini geçti.

"Artık bu alanda iddialı bir kent olmayı hak ediyor”

Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun içerisinde bulunan ve gizli kalmış olan güzellikler ile iddialı bir kent olmayı hak ettiğini dile getirdi. Başkan Yılmaz: “Turizm kaynaklarına sahip olan ve bu kaynaklarını tanıtıp kullanabilen şehirler, hem ülkesinde hem de dünyada bir farklılık oluşturarak öne çıkma imkânına sahip oluyor. Samsununuz son yıllarda gerçekleştirdiği alt yapı yatırımları ve büyük gayretlerle gün yüzüne çıkartılan gizli kalmış doğal ve kültürel hazineleriyle artık bu alanda iddialı bir kent olmayı hak ediyor” dedi.

Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’a gelen misafirlerin buraların dadına doyamadığı ve biraz daha kalabilseydik dedirten bir güzelliğe sahip olduğunu belirtti. Yılmaz: “Gelen bir misafirinizi 10 günde gezdirip bitiremeyeceğiniz, keşke biraz daha vaktimiz olsaydı da biraz daha kalabilseydik dedirteceğiniz bir zenginliğe sahibiz. Kim turizmin hangi farklılığından hoşlanıyorsa hitap edebilecek farklılaşmış bir turizm çeşitliliğimiz var. Denizi, kumu, güneşi mi seviyorsunuz; bu sene 7 noktada dalgalanan ve sayısını çok yakında 2-3 katına çıkartacağımız mavi bayraklı plajlarımız sizi bekliyor. Doğasever birisiyseniz yaylalarımız, ormanlarımız, kanyonlarımız UNESCO geçici miras listesinde yer alan dünya güzeli Kuş Cennetimiz, göllerimiz ve şelalelerimiz sizi bekliyor. Tarihi ve kültürel ögeler mi size cazip geliyor; müzelerimiz, tarih kokan ilçelerimiz, mahallerimiz sizi bekliyor. Spor turizmine mi önem veriyorsunuz; golften atıcılığa, bowlingden bisiklete, kanodan yamaç paraşütüne, buz pateninden kayağa kadar doğa sporlarının hemen hemen hepsine çok rahat ulaşabilirsiniz” ifadelerini kullandı. 

Bunların yanında Samsun Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirilen etkinlikler ve turistik amaçlı olarak birçok yatırım gerçekleştirdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi, yapmış olduğu, 18 çukurlu golf sahası, Kızılırmak Kuş Cenneti, Mavi Bayraklı Plajlar, Karadeniz’in tek su kayağı tesisi Su Kayağı Merkezi (SUKAY) , Kuva-i Milliye ve Şehitler Müzesi, Samsun Kent Müzesi, Tütün Müzesi, Bandırma Vapuru Müzesi, Panaroma 1919 Müzesi, Şahinkaya Kanyonu ve Saklı Cennet Ayvacık’a yönelik tesisler ile göl içi gezinti turları dikkati çekiyor.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.