banner388

Fındıkta Tarihi Fiyat !

Türkiye'nin Meyve Üreticileri Merkez Birliği il 19 Mayıs Tarımsal Fındık Üreticileri Birliği'nin Başkanı Alaettin Gülal, “Kötü bir hasat geçirmemize rağmen fındık fiyatları tarihi fiyat olacaktır " dedi. 

Fındıkta Tarihi Fiyat !

Türkiye'nin Meyve Üreticileri Merkez Birliği il 19 Mayıs Tarımsal Fındık Üreticileri Birliği'nin Başkanı Alaettin Gülal, “Kötü bir hasat geçirmemize rağmen fındık fiyatları tarihi fiyat olacaktır " dedi. 

16 Ağustos 2016 Salı 12:41
Fındıkta Tarihi Fiyat !

Fındık ile ilgili değerlendirme yapan Alaettin Gülal, “Türkiye’de 2016 yılının fındık hasadı başlamış bulunmakta. Çiftçilerin bol ve aynı zamanda bereketli hasat geçirmelerini diliyorum. İklim şartları çiftçilerimizi olumsuz yönde etkilerken bu sene fındık rekoltesi ve fındık üretiminin 400 bin ton fındık hasadı olması beklenmekte. Fakat, Nisan ayı itibari ile aşırı yağışların olması ve ardından gelen sıcaklar fındıklarda olan külleme hastalığı sonucu fındık hasadın da beklenmeyen bir zarar görüldü. Bütün tahminlerin boşa çıktığı bir durum ortaya çıktı” diye konuştu.



Alaettin Gülal şu açıklamalarda bulundu: “Başka dünya ülkelerinde aynı ürün olmadığı için geçmiş senelerde kalmış olan ürünler değil de işlenebilecek olan fındık miktarının 6 bin ton kadar olduğu görülmektedir. Dünyada yıllık 1 milyon ton fındık ihtiyacı olduğunu varsayalım, iklim şartları ile küresel ısınma bizlere farklı tedbirler almamız gerektiğini gösterdi. Dünya nüfusu gün geçtikçe artış gösterirken son yıllarda fındığın veriminin gün geçtikçe düşmesi dünyada bir açlık tehdidi olarak algılanmakta. Gecen sene bir miktar fazla fındık olduğu için  ülkemizdeki ihracatçılar emanet almış oldukları fındıkları satarak çiftçiye fırsatçılık yapmışlardı. Bu sene ise ülkemizde 300 ile 350 bin ton arasında fındık olması beklenmekte. Bu durum da fındığın fiyatının 20 lira olması anlamına gelmektedir. Her kim ne kadar kötülük düşünmüş ise bilsin ki Allah'ın adaleti doğru olanıdır. İlçemizde toplam bin yüz fındık üreticisi var, bunların %80’i organik yapmaktalar,5 bin ton kapasiteye sahip olan bir ilçe olmamıza rağmen, toplam 2 bin ton civarında üretim beklemekteyiz.”

Son Güncelleme: 16.08.2016 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.