banner388

Fatma Nine'nin Tek İsteği Gerçek Oldu

Samsun’un Bafra ilçesinde tek başına yaşayan ve evinin çatısı akan 80 yaşındaki kadına kaymakamlıktan yardım eli gecikmedi.

Fatma Nine'nin Tek İsteği Gerçek Oldu

Samsun’un Bafra ilçesinde tek başına yaşayan ve evinin çatısı akan 80 yaşındaki kadına kaymakamlıktan yardım eli gecikmedi.

10 Haziran 2016 Cuma 14:14
Fatma Nine'nin Tek İsteği Gerçek Oldu

Uzun yıllardır maruz kaldığı zor yaşamın basına yansıması üzere harekete geçen Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Gerzeliler Mahallesi’nde yaşamını sürdüren 80 yaşındaki Fatma Karaaslan’ı evine ziyaret gerçekleştirdi. Zor şartlar altında yaşamaya çalışan, eşinden kalan tek katlı derme çatma, tavanları kırık dökük bir evde kalan Fatma ninenin yağmur yağdığında su içerisinde kaldığını duyan İlçe Kaymakamı Halis Arslan ve beraberindeki Hasan İrer, kadının bu çaresiz haline tanıklık etti. 
Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “Zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini gördük. Eşinden kalan tek katlı derme çatma bir evde kalan Fatma nine, evin tavanları kırık dökük olduğundan yağmur yağdığında su içerisinde kaldığını belirtti. Devletten aldığı aylık 250 lira yaşlılık maaşıyla geçimini sağlayan yaşlı ninenin tek isteği evinin tavanının tamirinin yapılarak yağmur yağdığında içeri su dolmasını önlemek. Bunun üzerine şu anda kalmış olduğu evin hemen ön tarafında bulunan ve tapusunun kendi üzerine olan bahçeye 2+1 odalı, lavabosu, mutfağı ve banyosu bulunan prefabrik ev vereceğiz. Kışın yağmurdan ve soğuktan, yazın ise sıcaktan korunmuş olacak. Fatma Karaaslan’a Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kışın kömür yardımı ve ayrıca periyodik olarak maddi yardım yapmaktayız” ifadelerine yer verdi.
Kaymakam Halis Arslan'ın kendisini ziyaret etmesi karşısında çok şaşıran Fatma Karaaslan ise, “Kaymakamımızın beni ziyaret etmesine çok şaşırdım. Kendisinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu. 
 
Son Güncelleme: 10.06.2016 14:21
Anahtar Kelimeler:
DüzceAhmet Nuri Oğuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.