banner388

Erhan Usta'ya İYİ Parti'den Teklif!

İYİ Parti'nin, MHP'den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta'ya Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için teklif götürdüğü iddia edildi.

Erhan Usta'ya İYİ Parti'den Teklif!

İYİ Parti'nin, MHP'den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta'ya Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için teklif götürdüğü iddia edildi.

17 Ocak 2019 Perşembe 09:36
Erhan Usta'ya İYİ Parti'den Teklif!

İYİ Parti'nin, dün alınan şok kararla MHP'den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta'ya teklif götürdüğü ileri sürüldü.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugün yayımlanan yazısında yerel seçimler ve partilerin bu süreçteki iş birliğine dair kulis yazdı.

Erhan Usta için "AK Parti ile yaşadığı sorunlar adım adım bu noktaya getirdi. İYİ Parti'nin Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin önergesine destek verdiği için önce Grup Başkanvekilliği görevinden alındı. Ardından AK Parti Samsun İl Başkanı'nın yaptığı bir açıklamaya sert karşılık verince de il yönetimi görevden alındı, kendisi de kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildi" diyen Sarıkaya, şöyle devam etti:

— MHP Merkez Disiplin Kurulu da kararını hızlı bir şekilde sonuçlandırdı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın, alınan kararda eski dille yazıldığı gibi, parti üyeliğinden kesin çıkarma ile tecziyesine yani cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verdi. Aslında beklenen oldu. Hem de bütün tarafların… Bunu belirtmekteki neden, disiplin kuruluna sevk edildiği günden bu yana İYİ Parti yönetimi tarafından CHP ile ittifak görüşmelerinde kendilerine bırakılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Usta'ya teklif edilmiş olması. Usta bu tekliflere olumlu karşılık vermemiş ve MHP'den ihraç edilmediği sürece ayrılması veya bir başka partiden aday olmasının imkansızlığına vurgu yapmıştı. Şartı dün ihraç kararı ile ortadan kalkınca İYİ Parti yönetimi teklifini revize etmiş… Erhan Usta teklifi kabul eder mi? Şu aşamada bir öngörüde bulunmak olası değil, zaten ihraç kararının alındığı dün de İstanbul'da idi… Ancak şurası açık ki, 24 Haziran seçimindeki performansı ve bölgede teveccüh gören kimliği dikkate alınırsa adaylığı halinde ciddi rakip olur…

Son Güncelleme: 17.01.2019 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre 2019-01-17 09:59:48

Eğer böyle birşey varsa oyum kesinlikle iyi partiye...

Avatar
Ahmed Arif 2019-01-17 11:03:20

Bu şehre eğer hizmet etmek istiyorsa, hiç düşünmeden aday olmalı. Bugüne sağ partiye oy vermedim. Ama aday olursa hiç düşünmem oy veririm.

Avatar
İsmet 2019-01-17 10:47:02

Ben olsam bağımsız çıkarım chp ve iyi partide aday çıkarmayarak ustayı desteklerse 100%100 başkandı benim gibi ak partilinin oyu ustanındır.

Avatar
Ercan 2019-01-17 12:09:22

Memlekete hizmet eden insana sahip çıkılmazsa olacaklar bellidir.

Avatar
samsunlu 2019-01-17 12:38:26

aday olursa oyumu seve seve veririm

Avatar
vatandaş 2019-01-17 12:37:08

kesinlikler usta

Avatar
Murat 2019-01-17 10:55:38

Olamaz tehditi var kaseti var korkuturlar. Ana dik durmak iradeli olmak gerçek yiğitlik yapmak gerek ya bağimsiz aday olsa daha çok şansi var

Avatar
Vatandaş Ali osman 2019-01-17 12:25:55

Hadi bakalım sayın usta.Vizyonun çapın neymiş görecez.mhp başkanlığı mı? Samsun beld başkanlığı mı? Yoksa yenilip tarihe gömülmek mi?