banner388

Engelli Vatandaşlardan Talep Var !

Samsun’daki engelli vatandaşlar otobüsler ve toplu taşımada, duraklarda, kılavuz yollarda yaşamış oldukları problemlere çözüm bulunmasını istiyorlar.

Engelli Vatandaşlardan Talep Var !

Samsun’daki engelli vatandaşlar otobüsler ve toplu taşımada, duraklarda, kılavuz yollarda yaşamış oldukları problemlere çözüm bulunmasını istiyorlar.

07 Ağustos 2016 Pazar 11:59
Engelli Vatandaşlardan Talep Var !

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt da, "Samsun’da toplu taşıma araçlarında, duraklarda ve kılavuz yollarda sorun yaşayan vatandaşlarımız bizim düşünemediğimiz konuları gelip bizimle paylaşabilirler" dedi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Samsun'un Engelliler Federasyon Başkanı Mehmet Akbulut, "Engelli arkadaşlarımız için Samsun’da çok güzel projeler yapılmakta fakat bazı noktalarda sorunlarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Samsun'un Cumhuriyet Meydanı Atatürk Bulvarı'nda yer alan otobüs durağın olduğu yere demir halka çekilmiş. O kısımda engelli vatandaşlar otobüse binerken ve inerken sorun yaşamaktalar. Engelli vatandaşlar bu konuda çok fazla sıkıntı çekmekteler. Kaza yaşayabiliyorlar. Daha da büyük bir sorun yaşanılmadan bu konuya bir çözüm bulmak istiyoruz. Engelliler adına bir şeyler yapılırken sivil toplum kuruluşlarının da fikirleri alınması gerekir. Bu problemleri bizler ve engelli arkadaşlarım daha iyi bildiklerinden dolayı onların görüşleri ve önerilieri daha önemlidir. Böyle yapılırsa eğer hiçkimse sıkıntı yaşamaz" şeklinde konuştu.

''ANONS SİSTEMİ OLMADIĞI İÇİN YANLIŞ İNİYORUZ''
Görme engelli olan Ahmet Tayfur Arslan, "Samsun'un engelli vatandaşlar adına bir sürü güzel projesi var. Ancak özellikle kılavuz yollar, duraklar ve toplu taşıma araçlarında büyük problemler yaşamaktayız. Kılavuz olan yollar bir yere kadar gidip daha sonra kesiliyor.  Bazı duraklarda ise engeller bulunması ve kılavuz yollarında olmayısı bedensel engellileri ve görme engellileri çok zor durumda bırakıyor. Otobüslerin içerisinde sesli anons sisteminin olmayışı bizleri yanlış duraklarda indiriyor. Daha sonra kendimizi hiç bilmediğimiz yerlerde buluyoruz. Türkiye’nin birçok ilinde sesli anons sistemi bulunmakta. Samsun'da bu uygulamın yapılmasını istiyoruz. Bu istekler sadece bize değil, yaşlılara, hastalara, çocuklar ve Samsun’a başka yerden gelmiş olan insanlar için de gereklidir''  dedi.

''OTOBÜSLER BAZEN YÜZÜMÜZE VE BASTONLARIMIZA ÇARPMAKTA''
Görme engelli olan Veysel Köroğlu, "Cumhuriyet Meydanındaki durak görme engelliler ve diğer engelli grupları çok büyük sıkıntı yaratıyor. Sonradan yapıldı fakat durağa benzer bir şeklde sokulmadı. Orada bulunan korkuluklar bizleri çok zor duruma sokuyor. Otobüsler bazen yüzümüze ve bastonlarımıza vurmakta. Bazen farkına varmayıp bizi almadan gidenler bile oluyor. Durakların yükseklikleri bazı yerlerde düşük. Anlayamadan kafamızı vuruyoruz. Bunların çözüme kavuşmasını istiyoruz'' diye konuştu.

''ÇALIŞMALARI BAŞLATIYORUZ''
Engelli vatandaşlar adına çok güzel projelere imza attıklarını dile getiren Samsun'un Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ise şöyle söyledi: “Bunlardan en önemli olanı Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezidir. Dünyaca ilk olacak olan bir projeyi biz Samsun'a kazandırmış bulunmaktayız. Samsun'da  2017 İşitme Engelli Olimpiyatları amacı ile attığımız büyük adımlar bulunmakta. Engelli arkadaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak amacı ile şehrimizde fazlaca faliyette bulunuyoruz fakat eksikliklerimiz olduğunun da farkındayız.Hızlıca halletmek için uğraşıyoruz.Düşünemediğimiz şeyleri engelli arkadaşlarımız, derneklerimiz, federasyonlarımız bizlerle paylaşabilirler. Bizlerde bu konuda adım atarak eksik kaldığımız noktoları tamamlarız.Anons sistemi için hemen çalışmaları başlatacağız.Bu hususta Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın da bizlere olumlu talimaz vereceği de şüphesizdir. Sayın Başkanımız engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştımak konusunda çok duyarlıdır” dedi.

Son Güncelleme: 07.08.2016 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.