banner388

Emlakçılardan ev sahiplerine uyarı

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, bu zor süreçte mülk sahiplerinin kira artışını değil, düşüşünü gündeme alması gerektiğini söyledi.

Emlakçılardan ev sahiplerine uyarı

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, bu zor süreçte mülk sahiplerinin kira artışını değil, düşüşünü gündeme alması gerektiğini söyledi.

11 Mayıs 2020 Pazartesi 17:50
Emlakçılardan ev sahiplerine uyarı

Emlak hareketliliğinin arttığı yaz ayları bu sene korona virüsü engeline takıldı. Pandemi, tüm sektörlerde olduğu gibi emlak sektöründe de hareketliliğin azalmasına neden oldu. Düğünlerin ertelenmesi de işin içine girince çoğu emlakçı iş yapamaz hale geldi. SATEM Başkanı Mevlüt Oral, bu zor süreçte ev sahiplerine seslenerek, kiraların arttırılması yerine düşürülmesi çağrısında bulundu.

Emlakçıların zor günlerden geçtiğini dile getiren Mevlüt Oral, “Emlakçı esnafının yüzde 90’ının dükkanları kapalı. 65 yaş üstünde olan esnafımızın dükkanlarına gidemiyorlar. Evine ekmek götürmekte zorlanacak insanlar var. Samsun’da emlak piyasası yüzde 60 oranında azaldı. Tapu dairesinde daha önceden 30 kişi çalışıyorsa bugün 15 kişi çalışıyor. Yani daha önceleri 30 memur tapu işlerine yetişemezken, bugün ise az kapasiteyle çalışan memurlar işleri rahatlıkla götürebiliyor. Piyasada büyük bir durgunluk var. Normalde bu günler geçen senelerde hareketliydi. Evlenecekler, ev taşıyacaklar ve kiraya çıkacaklar bu ayları tercih ediyordu. Şu anda piyasa durdu. Düğünlerin ertelenmesi de emlak piyasasını olumsuz etkiledi” dedi.

KİRALARI DÜŞÜRÜN

Düzenli kira ödeyenlerin kirasında artış yapılmaması gerektiğini ve düşüş yapılması gerektiğini ifade eden Oral, şunları söyledi:
“Kiralarda artışı bırakın, mülk sahipleri kiracılar kiralarını düzgün ödüyorsa kirayı arttırmayı bıraksın, aşağıya çeksin. Şu anda fırsatçılık yapılmasın. 2 aydır işe gidemeyen çok sayıda vatandaş var. Kim bu durumdan rant sağlamaya çalışıyorsa Allah ıslah etsin. Bu dönem, birlik ve beraberlik ortamı sağlanmalıdır. Vatandaşları korumamız lazım. İmkanları olmayan kişilere imkan sağlamamız lazım. Mülk sahipleri kiracıları kollasınlar. 48 meslek grubunun başkanlığını yapıyorum. Sadece emlakçılar değil, bütün meslek gruplarındaki insanların sıkıntısı var. Mağdur insanlarımıza yardım etmemiz gerekiyor.”

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
komisyon 2020-05-11 18:56:28

sizde komisyonlarınızı düşürün. milletin malından havadan para kazanıyorsunuz.

Avatar
dasdas 2020-05-11 18:05:07

boş boş konuşuyosun, senmi ödüyeceksin değişmesi gereken laminasyonları, boyanması gereken duvarları, kombi bakımlarını, apartman giderlerini, kalkmışsın akıl veriyorsun, sanamı soracakdık mülkümüzü kaç liraya vereceğimizi, gerekirse tutmayacaklar oturmayacaklar başlarının çaresine bakacaklar, gerekirse boş kalacak. yok öyle haketmeden beleşe yerleşmek. evimin kirasını dolara göre endekleyeceğim yok öyle değerini 7 kat kaybetmiş kıymeti kalmamış bir paraya göre kira ödemek!!! benim dünyam bu ülkeden ibaret değil!

Misafir Avatar
re: 2020-05-12 20:13:26 @dasdas

bu delikanlılığını önce git, bu ülkeyi halkı milleti fakirleştirip, kanı üzerinden siyaset yapanlara karşıda gösterdiğin gün, bu ülkede adalet sağlanacak ve düzelmeye başlayacağız, aradığımız hakkaniyeti bulacağız!!! boş boş tatava yapma her gün ölmekdense 1 kere ölürüm olur biter göster düşman kim nerede ise hangi ülkese!!! laf ebeliği yapma delikanlı dur!

Beğenmedim! (5)
Misafir Avatar
re 2020-05-12 11:37:38 @dasdas

mal mülk hesabı yapmadan canı pahasına bu ülke ve bu millet için yaşayanlar sayesinde sende bu ülkede yaşıyor mal mülk ediniyorsun. nankör. ekmek yediğin kaba pisleme.

Beğenmedim! (3)
Misafir Avatar
re:yürrü 2020-05-11 23:08:56 @dasdas

sen istediğin gibi fakir fakir itaatkar bir şekilde yaşayip ölebilirsin, burasını senin babanin çiftliği dehil, kimin gidip kalacağına sende kalamazsın, götün yiyosa sokağa inersi dikde edersin kafana mermiyi yersin bu bukadar basit.

Beğenmedim! (9)
Misafir Avatar
yürrüü 2020-05-11 20:43:13 @dasdas

bu ülkeyi beğenmeyen istediği yere defolur gider. biz bu ülkede doğduk burada öleceğiz. çocouklarımızı bu ülkeden başka bırakacak bir şeyimiz de yok. malın mülkün varsa bu ülke sayesindedir.

Beğenmedim! (7)
Avatar
emre 2020-05-11 23:19:19

piyasadaki daire fiyatlarının ve kiraların bu denli yüksek olmasının sebebi siz emlakçılar değilmisiniz..? daire fiyatının üzerine kafanıza göre kar marjı ekliyorsunuz.kiminiz 5 bin kiminiz 30 bin.. Yaradan kimseyi siz ve müteahhİTlerin eline düşürmesin...

Avatar
Osman 2020-05-11 19:04:07

Tek taraflı düşünülerek yapılmış bir açıklama, kirayı bekleyen ev sahibi ne yapacak?
Ev sahipleri başka bir gemide mi?

Avatar
34 2020-05-12 02:39:00

Boş yapmayın sizde haksız paraya sattığınız evlerin fiyatlarını düşürün

Avatar
Mahmut denız 2020-05-12 03:04:42

Emlakçılarda komisyonlarını yarı düşüreceklermi

Avatar
samsun55 2020-05-12 09:00:29

Emlakçıların alayı aynı kimseninde umurunda değilsiniz 1 ev göster at 5000 tl yi cebe nerede var böyle bir kazanç beter olun inşAllah.

Avatar
Fiyatları düşürün 2020-05-12 00:03:50

Evsahiplerinede söyleyin emlakcilarada mutahitlerede ev fiyatlari çok yüksek iş yok diyosunuz sadece virüs değil sebebi millet fiyat yüksekliğinden dolayıda uzak duruyor parası ni biriktiriyor almaya kalkıyor dairenin fiyatı yükselmiş hop hadi yine erteleme yine biriktirmeye devam tekrar küçücük mutfak mutfak tezgahı var 2+1 285 bin diyolar fiyatlar çok yüksek düşsün işler açılsın herkez mutlu olsun ...

Misafir Avatar
onur 2020-05-12 20:10:12 @Fiyatları düşürün

google maps den bakarsan bu ülkedeki toprakların %70 i bomboş yemyeşil alanlardan ibaret bir düşün neden bu çevre pilancıları sokakları daptar pilanlıyor evler birbirilerine çok yakın herkezi bir noktaya sıkıştırmış durumda, bu ulkede yer sorunu yok ancak birilerinin rantı var okadar, o rantı bırakmadığı sürece, malesef geri kalanlarda başka seçenecek kalmıyor. yoksa ülkeye girişte uygulanan vergiler, enflasyon, yüzünden bir mülkü imal etmek sürekli pahalılaşıyor, yoksa bir mülkün ne arsa olarak nede yapısal olarak bir değeri var. bunu algılayıp buna göre hareket ettiğinizde birşeyler düzelmeye başlayacak.

Beğenmedim! (2)