banner388

Destici: "İstanbul Sözleşmesi'ni yırtıp atmamız lazım"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'den dikkat çeken açıklamalar...

Destici: "İstanbul Sözleşmesi'ni yırtıp atmamız lazım"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'den dikkat çeken açıklamalar...

26 Temmuz 2020 Pazar 13:17
Destici: "İstanbul Sözleşmesi'ni yırtıp atmamız lazım"

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa hakkında konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Evliliğin hafifletildiği, evlilik dışı ilişkilerin normal gösterildiği hatta özendirildiği, boşanmaların ve nikah dışı, evlilik dışı ilişkilerin teşvik edildiği bir sözleşmeyi bırakın muhafaza etmeyi bizim derhal behemehal yırtıp atmamız lazım” dedi.

"BU SÖZLEŞME TOPLUMUMUZUN AHLAK YAPISINI ÇÜRÜTÜYOR"


Samsun’a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ilçe başkanları ile yapmış olduğu toplantı öncesi gündemdeki konulardan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Sözleşmenin toplumun ahlak ve inanç yapısını çürüttüğünü ve kadına şiddet olaylarını daha da artırdığını savunan Mustafa Destici, “Kadına şiddet sorununu batı kültürünü esas alan, cinsiyetsizliği savunan, inancımızı ve kültürümüzü, ahlakımızı yok sayan uluslararası sözleşmeler değil kendi öz değerlerimizle ve kendi düşüncemizle kendi kültürümüzle kendi felsefemizle çözebiliriz. İstanbul Sözleşmesi toplumumuzun ahlak ve inanç yapısını çürütmektedir. Bunu çürütmekten başka bir işe de yaramamaktadır. Evliliğin hafifletildiği, evlilik dışı ilişkilerin normal gösterildiği hatta özendirildiği, boşanmaların ve nikah dışı, evlilik dışı ilişkilerin teşvik edildiği bir sözleşmeyi bırakın muhafaza etmeyi bizim derhal behemehal yırtıp atmamız lazım ve buradan çıkmamız lazım. Bir de o dönemde bu sözleşmeye dayanarak meclisten bir yasa çıkartıldı. İstanbul Sözleşmesi’ni esas alan 6284 sayılı kanunun uygulanmasıyla da baktığımız zaman istatistiksel olarak evlilikler azalmış, boşanmalar, intiharlar ve kadına şiddet artmış. Süresiz nafaka ve genç yaşta evlilik gibi bir takım düzenlemelerden dolayı da şu anda 5 bin kişi içeride, hapiste 8-10 yıl arası ceza almış, 5 bin kişi de ceza almak üzere yargılanıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun 2020-07-26 17:38:40

Bos adamin birisin sende ikdidar yalakasisin malesef bos bos konusuyorsun ezik

Avatar
yüksel 2020-07-26 13:49:39

doğru söylüyor

Avatar
55 2020-07-27 01:18:01

Büyük saçmalık!Evli erkeklerde evli oldukları eşlerini öldürüyorlar!Erkeklerin canavarlaşmaları için hiçbir bahane kabul edilemez nefsini dizginleyemeyen her erkek günahkârdır!Reddedilen erkekler de cinayet işlemeye meyilli!Suç kadında değil erkekte!Özgürlüğü,canavarlaşmış erkekler için küçültemezsiniz!5/10 değil 20 30 yıl yatsınlar!Böyle bir beyin yapısına sahip insanlar rütbe almamalı!6284 Kadına şiddet kanunu yasası uygulansın!

Avatar
avni duzceli 2020-07-27 02:57:04

hadi be..kapatin cenenizi cahillerden nasipleniyorsunuz..gidin tarikatlara bakin cocuklara neler yapiliyor..bitik partisiniz..konusmayin da cahilliginiz ortaya cikmasin..

Avatar
Mehmet Levent SÜREK 2020-07-27 12:01:26

Karşı çıkan kişiler öncelikle İstanbul Sözleşmesinin metnini okusunlar bence...

Avatar
adil oral 2020-07-27 16:09:26

Bitik partisi baskani kac oyun var...biraz egitin kendinizi kimin icin calisiyorsunuz..