banner388

Cinsel İstismar Davasında Zanlı Kuzene Tutuklama Kararı

Samsun’un Bafra İlçesinde 3 Gün Önce 12 Yaşındaki Kız Çocuğunun Şüpheli Ölümüyle İlgili Mahkemeye Sevk Edilen Yaşamını Yitiren Genç Kızın Kuzeni Tutuklandı

Cinsel İstismar Davasında Zanlı Kuzene Tutuklama Kararı

Samsun’un Bafra İlçesinde 3 Gün Önce 12 Yaşındaki Kız Çocuğunun Şüpheli Ölümüyle İlgili Mahkemeye Sevk Edilen Yaşamını Yitiren Genç Kızın Kuzeni Tutuklandı

11 Mayıs 2016 Çarşamba 12:56
Cinsel İstismar Davasında Zanlı Kuzene Tutuklama Kararı

12 yaşında olan Derya Y.’nin şüpheli ölümü ile ilgili Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin verdiği otopsi raporu sonucuna göre, çocuğun çift taraflı cinsel saldırıya uğramış olduğu belirlendi. Raporun jandarmaya ulaştırılması sonucu ile birlikte soruşturma bu yönde genişletildi. Jandarma olay yerin inceleme ekipleri tarafından ise evde yapılan aramalar sonucunda ortaya çıkan aynı evde yaşıyor olan amcaoğlu 19 yaşındaki Kadir Y. gözaltına alındıktan sonra yapılan sorgusunda ise kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etmesi sonucu öğrenilen Kadir Y.’nin ifadesinde ise 1 yıldır amcasının kızı olan Derya Y. ile rızası ile ilişkiye girdiğini fakat ölümü ile alakalı sorumluluğunun olmadığını sözleri ile belirtildi. 
Şüpheli olan Kadir Y., Bafra Adliyesi’nde çıkarılmış olduğu nöbetçi mahkeme tarafından ise tutuklanması sonucu Bafra T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

BAFRA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI KONU İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile alakalı bir basın açıklaması yaptı. Bafra Cumhuriyet Başsavcısı olan İbrahim Keskin imzalı yapılan basın açıklamasının ardından , “Bafra’nın Çetinkaya Mahallesi'nde ikamet eden, 2004 doğumlu, D.Ş.' nin, 07 Mayıs 2016 tarihinde, kardeşleri ve annesi ile evde iken bayılması üzerine, akrabaları tarafından önce Bafra Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü, ardından OMÜ Tıp Fakültesi'ne sevk edildiği, tedavi görürken D.Ş.'nin 08 Mayıs 2016 tarihinde vefat etmesi üzerine, yapılan otopsi sonucunda kesin ölüm sebebinin tespit edilemediği, bu nedenle Derya Y.’nin otopsisi sırasında alınan organ parçaları ile diğer örneklerin histopatolojik ve sistematik toksikolojik yönünden incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi’ne gönderilerek ölenin kesin ölüm sebebinin tespit edilmesinin istendiği, henüz kesin ölüm nedeninin belirlenmemiş olduğu, yapılan muayene ve otopsi işlemi ile D.Y.'nin hasta dosyasının incelenmesinde, çocuğun cinsel istismarına dair somut bulgular üzerine, soruşturmanın bu yönde genişletildiği ve bu kapsamda şüpheli K.Y'nin, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı izni ile gözaltına alındığı, soruşturmanın tamamlanması sonrasında çıkarıldığı Bafra Sulh Ceza Hâkimliği'nce tutuklandığı, soruşturma çok yönlü olarak devam ettiği hususu; kamuoyunun bilgilerine saygı ile duyurulur” denildi. 
 

Son Güncelleme: 10.06.2016 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.