banner388

Başkan Yılmaz yeniden aday oldu!

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz yeniden aday oldu.

Başkan Yılmaz yeniden aday oldu!

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz yeniden aday oldu.

15 Eylül 2017 Cuma 14:31
Başkan Yılmaz yeniden aday oldu!

Samsun haber - Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, terkrar aday olarak seçimlere gireceklerini açıkladılar. Seçimlerin 3 Ekim 2017 Salı günü, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasında 5 Ekim 2017 Perşembe günü yapılması planlanıyor. Ticaret Borsası ve TSO için henüz adaylığa başka bir adayın öğrenildi.

Çarşamba Ticaret Borsası M. Rıfat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda ortak basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına oda ve borsa yönetim kurulu, meclis kurulu üyeleri ile oda ve borsaya kayıtlı temsilciler katıldı.

“ADAYLIĞIMIZI AÇIKLIYORUZ”

Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve adayı Kazım Yılmaz yaptığı konuşmada, “Evet bu gün siz değerli misafirlerimizin ve basın mensuplarımızın önünde ikimizin aday olduğumuzu açıklıyoruz. Çarşamba Ticaret Borsamızın 3 Ekim 2017 Salı günü, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odamızın 5 Ekim 2017 Perşembe günü organ seçimleri gerçekleşecektir” dedi.


“BU SALONU KAZIM YILMAZ YAPTIRDI”

Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ve adayı Ahmet Yılmaz ise “Bu gün burada 4 yıl içerisinde odamız ve borsamızın neler yaptığını sizlere aktarmak istiyorum” diyerek, “Bir araya gelinen bu salonu sayın başkanımız Kazım Yılmaz 2013 yılında yaptırıp TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun adıyla ve katılımıyla hizmete açtırdı” diye konuştu.  


“500 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK BELGESİ”


500’ye yakın kişiye girişimcilik belgesi verdiklerini ifade eden Başkan Ahmet Yılmaz Yalnızca bizler değil, birçok kurum burada toplantılar yapıyor. 2013 yılında yola çıktığımızda Çarşamba’da eksikliğini gördüğümüz sislerinde bildiği Kalkınma ve Proje Ofisini Birlikte kurduk. Çarşamba’da ve oda ile borsa olarak bize bağlı Ayvacık ile Salıpazarı’ndan da başvurular ile her türlü projelerin yapılabileceği Kalkınma ve proje ofisini birlikte kurduk. Bölgeye uzun vadede katkı sağlayacağını bildiğimiz, aşağıdaki yerin tadilatını yaptırarak İŞKUR, KOSGEB hizmet noktalarını, Bölgesel Kalkınma Proje Ofislerini açtık. Bu zamana kadar proje ofisimizle birlikte 500’e yakın kişiyi yetiştirerek onlara girişimcilik belgelerini törenlerle verdik. Belgelerini alanlar kendiişlerini kurarken 50 bin Lira ger ödemesiz hibe 150 bin Lira faizsiz kredi alabiliyorlar. Bunların içerisinden 200’ye yakın kişi kendiişlerini kurdular. Ayrıca Bize müracaat eden ustalarımıza mesleki yeterlilik belgelerini verdik” diye ifade etti.

“ANKARA ÖRNEK GÖSTERDİ”


Samsun’da yapılan toplantıyı hatırlatan Başkan Ahmet Yılmaz, “Dereceye giren kuruluşlara belgelerini takdim etti. Sayın Hisarcıklıoğlu orada ve Ankara’da Çarşamba oda ve borsasını örnek gösterdi ve gösteriyor da. Bize proje ofisinizle ve orada yaptıklarınızla Türkiye’ye örnek oldunuz,  gelin bize anlatın diyor. Hatta Kazım başkanımızla birlikte TOBB Başkanımıza bize bir danışman atayın dedik, onlarda OMÜ den bize yardımcı doçent atadılar Ayrıca bölgede ikinci olan patent ofisi kurduk ve hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu. 

ÇARŞAMBA OSB

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi projesini geliştirdiklerini belirten Başkan Ahmet Yılmaz, “Seçilir seçilmez oda ve borsa olarak bir araya gelerek şeker fabrikasına ait olan bu araziyi istediğimizi belirterek yola çıktık. Belediyemizle kaymakamlığımızla birlikte hareket ederek bu yolda çok ciddi adımlarla devam ediyoruz. Yer tahsisi gerçekleşti. Özelleştirme yüksek kurulunun kararıyla işlemleri gerçekleştirdik. Ücretsiz tahsis yapabilmek için maliye hazinesine devrettirdik. Tapuları aldık. Geçen haftada bakanlıkta protoko0lümüzü yaptık. Müteşebbis heyetimizi de kurduk. Şimdi ortaklarla bir araya geleceğiz, hangi alanda gıda olacak, hangi alanda farklı neler olacak bunları değerlendireceğiz. 950 dönüm yerde ne kadar fabrika kurulacak, hangi sektörlerde yatırımcılar olacak bunları değerlendireceğiz.  Şuan da oda ve borsamıza müracaat edenlere bakıyoruz, taleplere göre bölgede onlarca fabrika binlerce çalışan olacak” dedi.

“HER KONUDA BİZ VARIZ”

Emin adımlara ilerlediklerini söyleyen Başkan Ahmet Yılmaz “Bunlar birlik be beraberlikle gerçekleşiyor. Bir örnek vermek istiyorum. Bundan 6 ay önce Hukuk Fakültesinin Çarşamba’dan gitmesi gündemdeydi. Çarşambada odamızla borsamızla belediyemizle sivil toplum örgütleriyle bir platform kurduk.  Sesimizi önce basın açıklamasıyla Çarşamba’dan duyurduk. Ardından büyük şehir belediye başkanımızla, valimizle, milletvekillerimizle görüşerek Çarşamba’da kurulan hukuk fakültesinin burada kalması gerektiğini söyledik ve burada kaldı. Daha da üsteleyerek biz Çarşamba’da Yeşilırmak üniversitesini istiyoruz dedik. Odamız ve borsamız sadece kendine yönetmelikte çizilmiş sınırlarla kalmaz. Memleketimizle ilgili her konuda biz varız” diye konuştu.

Son Güncelleme: 15.09.2017 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.