banner388

Başkan Yılmaz: Samsun’da alt kısmı hallettik, sıra üst kısımda

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehri güzelleştirmek adına atılan adımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ayrıca olimpiyat çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Başkan Yılmaz: Samsun’da alt kısmı hallettik, sıra üst kısımda

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehri güzelleştirmek adına atılan adımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ayrıca olimpiyat çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

29 Haziran 2017 Perşembe 16:28
Başkan Yılmaz: Samsun’da alt kısmı hallettik, sıra üst kısımda

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehre yeni bir estetik kazandırdıklarını söyledi.


Başkan Yılmaz, Samsun’u güzelleştirmek için yaptıkları çalışmalar ile ilgili olarak, “Bu şehri estetik görünüme kazandırmak için küçük küçük dokunuşlar yapacağız. Biz bu hizmetleri yaptığımız sürece ‘ne oluyor yahu bu şehirde’ diyeceğiz. Bu çalışmalarımız şehri bir evin içine dönüştürme çabamızdır. Bu dediğim bakış 81 ilin hiçbirinde olmayan bir bakış açısıdır. Bu çaba çok kolay oluşmaz. Bizim şehirlerimizde bu iş yeni yeni başlayacak. Şehre estetik görünüm kazandırmak için kültürümüzü ve zevklerimizi ortaya koyarak bir kompozisyon hazırlayıp, bu yönde çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.


“ARKAMDAN KONUŞANLAR VAR”

Başkan Yılmaz, “Bu şehir benim o kadar hayatım olmuş ki benim hakkımda konuşulanların hiçbir önemi yok” diyen Yılmaz şöyle devam etti: “Bazıları benim hakkımda bir kin, bir garez duygusuyla arkamdan konuşuyor. Ancak hizmeti yaptıktan belirli bir süre sonra, eğer birazcık vicdanı varsa, ‘bu adamın hakkında yanlış söyledim’ diyerek söylediklerinin farkına varıyor. Biz onu bunu gücendirmemek için herkesin dediklerine boyun eğersek, bu tarzda bir iş olur mu, böyle insanlık olur mu? Ben son olarak şunları söylemek istiyorum: Şehrin tüm alt yapı eksikliklerini tamamladık. Artık alt kısmı hallettik. Şimdi sıra üst kısımda. Şehri estetik görünüme kazandırmalıyız ve Samsun’u evimizin bir misafir odası haline getirmeliyiz.”  dedi.


"ANKARA YOLU KARADENİZ’İN ORTA ANADOLU’YA AÇILAN YOLUDUR"

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları hazırlıkları hakkında da konuşan Başkan Yılmaz, “Samsunumuz 15 gün içerisinde büyük bir spor etkinliğinde ev sahipliği yapacak. Burada şehrimizi aşağı yukarı 1,5 yıldır olimpiyatlara hazırlıyoruz. Olimpiyatlara hazırlık sadece spor alt yapısının inşa edilmesi değildir. Spor alt yapısının inşa edilmesi konusunda Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın büyük gayretleri ve çabasıyla, neredeyse şehrimizde eksik olan bir sportif alt yapı tesisi kalmadı. Bunun yanında konaklama tesisleri, şehrin giriş çıkışlarındaki tertip ve düzen, şehrin estetik değerlere bağlığı gibi birçok alanda, Samsun’u görücüye çıkarırcasına estetik ve kentsel ölçekte şehircilikle ilgili vizyonumuzu ortaya koyacağız. 


Bir de Samsun-Ankara yolundan bahsetmek isterim. Bu yol Orta Anadolu’dan gelen ve bütün Karadeniz’e açılan trafiğin en önemli geçiş noktası. Yani Karadeniz’in Orta Anadolu’ya açılış kapısı. Bu kapının etrafını bütün estetik değerlerle tamamlamaya çalışıyoruz. Sadece peyzaj değil; olimpiyatla ilgili görselleri koyuyoruz, metruk binaları kaldırıyoruz. Sıvasız ve boyasız olan binalara işlem yapıyoruz. Bu bakımdan 18 Temmuz’a şehrimizi ciddi boyutta hazırlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bu alanda ağaçlandırma çalışmaları da yapıyoruz. Bu koridoru bir görkemli ağaçlandırmaya da tabi tutacağız. Yaptığımız bu çalışma Samsun halkımıza hayırlı olsun. Bununla da kalmayıp şehrimizi yeniden giydiriyoruz. Samsun’u havaalanına bağlayan koridoru da adeta nakış işler gibi işliyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 29.06.2017 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bir Almanci 2017-06-29 18:21:41

Henüz altyapı bitmedi .Çakırlar yalı mahallesi yolları deniz kenarı ve kanalizasyon halledilmedi. Korkudan tuvalete gidemiyoruz

Avatar
Bir Yazlıkçı 2017-06-29 17:17:52

Henüz altyapı bitmedi .Çakırlar yalı mahallesi yolları deniz kenarı ve kanalizasyon halledilmedi.

Avatar
SAMSUNLU 2017-06-29 17:33:09

ALT KISMIN İÇİNE ETTİNİZ SIRA ÜT TE HELAL SİZEEEEE

Avatar
Yılmaz yLmZ 2017-06-29 23:10:03

Yemin olsun gülüyorum.Çünkü sinirimden.Alt yapıymış mış Taflanda sahilde ne yol ne altyapı var sizide herhalde birileri kandırıyor.

Avatar
Misafir. 2017-06-29 21:43:22

Başkanım,emeği geçen herkesin eline sağlık.Lakin şehir merkezi, rus pazarı yolu ve Atakum'a giriş kısımlarına alt yol veya üstten verirseniz trafik rahatlar diye düşünü yorum.Baglanti dolambaçlı yollar şart artık.Saygilar.

Avatar
tarik 2017-06-29 22:21:03

Samsunda bir an once arazi toplulusturulmazi sart sehir carpik duzensiz dar yollardan bir ceviz kabugunda kisir döngüye girde kimse cikipta samsunu yapilan hizmeti taktir etmemi bekkemesin sanayi istihtam anlaminda biseleri basaramadimiz gibi sehirlesme anlamindada yapamiyoruz samsun biyuk bir sehir duz arazi yapisi daha fazla kocaelinde arazi sekilleri ve yollari arazi toplulastirmasi sayesinde duzenli bir imaj yakakicagi kesin bizimde bu tarz projeleri ornek almamiz sartt..

Avatar
Dogrucu 2017-06-29 23:55:55

Başkanım sizi sonuna kadar destekliyoruz bazı gerzekler var onlar siz değil kimse yaranamaz takılmayın sakın büyük çoğunluk sizinle alllah yardımcınız olsun

Avatar
Mahrum halk 2017-06-30 00:23:15

Altınkum mevkiinde alt yapı halen yapılmadı kaçak yapılan villaların olduğu ana yolun altında alt yapı var ana yolun üstünde yüksek geliri olmayanların olduğu yerde alt yapı çalışması bile yok lütfen bir an önce yardım edin