banner388

Başkan Yılmaz'dan hastane müjdesi

Muhtarlarla istişare toplantısında konuşan Samsun Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yeni kamu hastanesinin müjdesini verdi.

Başkan Yılmaz'dan hastane müjdesi

Muhtarlarla istişare toplantısında konuşan Samsun Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yeni kamu hastanesinin müjdesini verdi.

07 Nisan 2017 Cuma 18:11
Başkan Yılmaz'dan hastane müjdesi

Samsun Haber - Derebahçe Sosyal Tesislerinde İlkadım’a bağlı mahalle muhtarları ile bir araya gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da katıldı.

“İlkadım’a 3 yılda 131 milyon TL yatırım”

İlkadım ilçesi genelinde 130 milyon 935 bin TL yatırım yaptıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsunumuzun en çok nüfusu olan ve en küçük yüzölçümüne sahip olan İlkadım ilçemizde yaptığımız yatırımların toplam tutarı 130 milyon 935 bin TL. Bu tutarın içinde SASKİ tarafından yapılan alt yapı çalışmaları da var. İlkadım’da yaşayan insanlarımızın huzurlu bir hayat sürmeleri için, hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. İlkadım sınırları içindeki mahallelerimizin grup yollarının birçoğunu yeniledik. Kalanları da önümüzdeki 2 yıllık süreçte tamamlamayı hedefliyoruz. Su ve kanalizasyon adına sorunumuz yok” dedi.


“Samsun’a yeni bir kamu hastanesi yapılıyor”

Şehrin güneye doğru genişlediğini ve Samsun’a yeni bir kamu hastanesinin yapılacağını da müjdeleyen Yusuf Ziya Yılmaz, “İlçemiz gelecekte güneye doğru önce Badırlı(Ataköy)'ya doğru daha sonra yukarılara doğru genişleyecek. Badırlı’da eğitim kampüsü olarak düşündüğümüz 80 dönümlük bir alanımız vardı. Burayı Sağlık Bakanlığına devrediyoruz. Bakanlık buraya araştırma hastanesinin devamı olacak büyük bir hastane daha yapacak. Hemen yanına Adli Tıp yapılacak. Önümüzdeki yıllarda burada insanları kendine çeken alanlar olacak. Bu süreç böyle olumlu bir şekilde gelişiyor” diye konuştu.

“Boyasız ve sıvasız bina kalmayacak”

18 Temmuz’da başlayacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatları için de büyük çalışmalar içinde olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz şöyle konuştu: “18 Temmuz’da Deaflympics Olimpiyatları kapsamında Samsun’a dünyanın birçok ülkesinden binlerce yabancı sporcu gelecek. Şehrimizin çirkin bir görüntü ile anılmasını kesinlikle istemiyoruz. Bu yüzden havaalanından Atakum’a kadar olan bulvarlarımızın üzerinde estetik adına ne kadar olumsuz, çirkin bina varsa önümüzdeki 2 ay içerisinde boyayacağız. Eski Samsun stadının karşısından itibaren güneye doğru yamaçlarda bulunan binaların yüzde 80’i sıvasız. Biz bu çirkinliğin dünyaya duyurulmasına izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki 2 ay içinde bu binaları ruhsatlı veya ruhsatsız diyerek ayırmadan boyayacağız, sıvayacağız, bedelini de alacağız. Şunu kimse unutmasın, evlerimizin içi bizim, dış cephesi ise şehrindir. Şehrin görüntüsünü bozan bir durum varsa bunu çözmek için her türlü fedakârlığı yaparım. Bu şehir bizim. Heyecanımı görüyorsunuz. Siz de kaybetmeyin. Heyecanınızı hep üst seviyede tutun. Şu anda 30 tane Büyükşehir var. 16 taneydi 14 daha ilave oldu 30 oldu. 30 şehir içinde İstanbul, Bursa, İzmir gibi şehirler var. Ama size samimi söylüyorum biz ilk 10’un içindeyiz. Estetik olarak, düzen olarak, gelişmişlikle, alt yapı eksikliklerinin giderilmişliğiyle ilk 10’un içerisindeyiz. Sporda, sağlıkta, konaklamada söz sahibi bir şehir olduk. Bu devlet, bu hükümet yaptı tüm bunları. Bizler aracı olduk.”

Son Güncelleme: 07.04.2017 18:29
Anahtar Kelimeler:
Samsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sinan dikicier 2017-04-07 20:11:06

Başkan sıva , boya badana Allah aşkına bu şehrin bir kentsel dönüşüm sorunu var. Sizler nasıl belediyecilik yapıyorsunuz ? Millet muzdarip ve zordurumda şehir pilanlaması kentsel dönüşümü medeniyete katmakla olur. Hiç biriniz verdiğiniz sözü tutmuyorsunuz. Reisin ismi ile size oy verdik onun sayesinde o koltuklarda oturuyorsunuz. Allah reisime uzun ömür versin sizler ile biz bir adım yol alamayız.