banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Deveci: "Atakum kültür ve sanatın başkenti olmalı"

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum Kitap Günleri kapsamında kente gelen yayınevi temsilcileri, yazar ve şairlerle bir araya geldi. Deveci; "Çok güzel ses getirdi. Bizim için de önemli bir deneyim oldu. Atakum, sanatın ve kültürün kenti olmalı." dedi.

banner269

Başkan Deveci: "Atakum kültür ve sanatın başkenti olmalı"

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum Kitap Günleri kapsamında kente gelen yayınevi temsilcileri, yazar ve şairlerle bir araya geldi. Deveci; "Çok güzel ses getirdi. Bizim için de önemli bir deneyim oldu. Atakum, sanatın ve kültürün kenti olmalı." dedi.

14 Aralık 2019 Cumartesi 15:16
Başkan Deveci: "Atakum kültür ve sanatın başkenti olmalı"

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum Belediyesi'nin 6-15 Aralık tarihleri arasında Kent Meydanı'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirdiği Atakum Kitap Günleri için Türkiye'nin dört bir yanından Atakum'a gelen yayınevi temsilcileri, şairler ve yazarlarla Atakum Yalı Kafe'de bir araya geldi. Kitap Günleri'nin kentte sinerji yarattığını ve Atakum'un kendisini Türkiye'ye hatırlattığını belirten Başkan Deveci, Atakum Kitap Günleri'nin seneye daha kapsamlı biçimde hayata geçeceğinin müjdesini verdi. Gecede, katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi ve Atakum Belediyesi tarafından basılan "İlk Kıvılcım" kitabı da hediye edildi.

"Türkiye'de böyle bir ilçe yok"

Yayınevi temsilcilerinin, yazar ve şairlerin Atakum'a renk kattığını belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "İyi ki geldiniz. Hoş geldiniz. Sayenizde Atakum da kendisini yeniden Türkiye'ye hatırlatmış oldu. 'Biz buradayız Türkiye' dedik sizinle birlikte. Bu açıdan da güzel oldu. Çok güzel ses getirdi. Bizim için de önemli bir deneyim oldu. Atakum, sanatın ve kültürün kenti olmalı. Çünkü Atakum çok güzel bir kent. 25 yıllık bir tarihi var. Türkiye'de böyle bir ilçe yok. Nüfusunun yarısından fazlası 30 yaşın altında. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye'nin ilk 10'u arasında. 54 bin öğrencisi, yaklaşık 15 bin kişilik de akademik kadrosu var. Atakum bunu iyi değerlendirememiş. Üniversitelilere kafeterya müşterisi gibi bakmış. Üniversite ve kent arasında da kopukluk yaşanmış. Bu kopukluğu bağlayabilmemiz lazım. Atakum Kitap Günleri nedeniyle bana mesajla ulaşan çok insan var. 'Etkinliğe gittik, bütün stantları gezdik' diyen hem öğrencilerden hem de akademik kadrodan çok sayıda arkadaşımız ulaştı bize. Bir açığı kapattık." diye konuştu.

Kitap Günleri'nin ikincisi de olacak

Kitap Günleri'nin ikincisinin de müjdesini veren Dveveci; "Bu ilki, önümüzdeki sene ikincisi olacak. İklim koşullarının daha iyi olduğu bir dönemde daha iyi mekanlarda olacak. Önümüzdeki aylarda da Atakum'a Türkiye'nin tanınmış isimleri gelecek. Her ay burada Türkiye'nin sorunlarını konuşacağız. Üniversite öğrencilerine, akademisyenlere Türkiye'nin sorunlarını düşünmeye ve kendi gündemlerine Türkiye'yi almaya zorlayacağız. Biz burada kendi olanaklarımızla ülkemizin geleceği çocuklarımızın gündemine Türkiye'yi alacağız. Ben her yerde söylüyorum, onlar için siyaset yapıyorum. Benim çocuklarım gibi; iyi eğitilmiş, iki üç dil bilen, ülkesini ayağa kaldıracak 500 bine yakın çocuğumuz yurtdışında. Türkiye'yi yönetenlerin bunu düşünmesi lazım. Ama biz çocuklarımızı geri getireceğiz. Ülkemizi ve Atatürk'ü geri getireceğiz. Bu bizim görevimiz. Bunu da birlikte yapacağız. Siz yazacaksınız, biz okuyacağız ve Türkiye aydınlanacak. Cumhuriyet kuşağı daha aydınlık, güler yüzlü, geleceği hakkında yorum yapabilen, kendi geleceğini kendi kazanma isteğinde olan bir gençlik olacak. Siz eli kalem tutanlar, Türkiye'nin gelecek kuşaklarına yol gösterecek" dedi.

Son Güncelleme: 14.12.2019 15:53
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberAtakumSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
utku semiz 2019-12-14 19:28:43

iyi gidiyor baskan yeni etkinlikler konserler bekliyoruz..

Avatar
Samsunlu 2019-12-14 20:59:52

Kültür ve sanata verdiğiniz önemi yollara da verseniz keşke.Küçükkolpınar mahhalesinin yolları berbat halde.

Avatar
öneri 2019-12-14 21:15:24

Farkındalık yaratmak adına önerim:Bu tür etkinliklere renk katmak adına gelen misafirlere aile ortamında ağırlamak için gönüllülerin müracaatları alınıp liste yapılabilir,belediye gönüllü ailelerle misafirleri buluşturur.

Avatar
Dost acı soyler 2019-12-14 23:19:12

Sağda solda boy gösterisi yapmaktansa sokaklardaki vahim durumu çözün her sokak mayın tarlası gibi gerçi sizin bindiğiniz araçlar süspansiyonlu fark etmiyorsunuz ama ben sadece Allah için elinizi vicdanınıza koyun ve sokakları kurtarın kilit taş yapıyorsunuz bir anlamı yok bir ay geçmeden çöküyor harcanan paralara yazik sokaklardaki rezilliği illa medyaya mi tasiyalim

Avatar
Hüseyın aköz 2019-12-14 23:34:48

Şehiriçinde bulunan gürültü kirliligine sebeb olan işyerlerini bir sanayi sitesi yapıp toplayamadınız metin burma söz vermişti hâlâ yapılacak sabah saat 07.30 da çalışmaya başlıyorlar ne denetleyen var ne bir şey yapılıyor bunların kapanması veya sanayiye gönderilmesi için ne yapılacak sizin evinizin yanında olsa siz izin verirmisiniz gürültü dinlermisiniz size oy verdigimize pişman etmeyin bizi lütfen

Avatar
Hüseyın aköz 2019-12-15 20:53:56

Olumsuz mesajımı yayınladığınız için teşekkür ederim selamlar saygılar