banner388

Bakan Özhaseki'den Başkan Yılmaz'a ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Başkan Yılmaz’ı yerinde ziyaret etti.

Bakan Özhaseki'den Başkan Yılmaz'a ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Başkan Yılmaz’ı yerinde ziyaret etti.

19 Ağustos 2016 Cuma 19:53
Bakan Özhaseki'den Başkan Yılmaz'a ziyaret

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, makamında ziyaret etti. 
Düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak üzere Samsun'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk olarak Samsun Valiliği’ni ziyaret gerçekleştirdi. Valilik ziyaretinden sonra Bakan Özhaseki ve beraberindeki heyetin bir sonraki durağı Samsun Büyükşehir Belediyesi oldu. Başkan Yılmaz, Bakan Özhaseki’ye Samsun’da yaptığı çevre ve şehircilik projelerinden söz etti.
Özellikle köy yolları, sulama, tramvay ve turizm çekiciliği konuları hakkında bilgiler aktaran Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak çevre ve şehircilik anlamında çok büyük projelere imza atıyoruz. Son zamanlarda özellikle köy diye tabir ettiğimiz ve daha sonra mahalle statüsüne giren bölgelerin yol yapımını büyük bir gayretle sürdürüyoruz. Bu yolların yapımına ilk başlarda köylerin iç kısımlarından başladık. Samsun’da bulunan bin tane köyün içerisinden 200 tanesini kabalaştırabiliriz dedik. Bir köyün içerisine komple beton dökerseniz, çocuk oyun alanları, kitap okuma köseleri ve gerekli yerleşkeleri yaparsak buraları kasabalaştırabiliriz diye düşündük” ifadelerini kullandı.

“Çarşamba ve Bafra Ovaları birbirine bağlanacak”
Samsun’un tanınırlığını yukarılara çekmek ve verimli ovaları daha iyi kullanmaya çalıştıklarına vurgu yapan Başkan Yılmaz, “İlimizde olan sulak alanları ve kuş cennetini turizm bölgesi haline getirmek için çalışıyoruz. Bunun için UNESCO Dünya Miraslar Listesi içerisinde buraları teklif etme, onaylatma ve onun PR’ıyla buraları dünyada tanınır hale getirme yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Samsun’da 2 büyük nehir mevcut. Doğu ve batımızda olmak üzere Yeşilırmak ile Kızılırmak nehirlerine sahibiz. Bu iki nehir tarih boyunca büyük alüvyonları getirerek toplamı 200 bin hektarı bulan bir ova oluşturdular. Bu büyük ovanın içerisinde 2 büyük ovayı birbirinden ayıran nehir, iki ovayı birbirinden ayıran bir kanal gibi olmuş. Şu anda buraların üstüne 2 tane 250 metre uzunluğunda büyük köprüler inşa ediyoruz. Bu köprülerin biri Bafra’da biri Çarşamba’da yapılıyor. Bu işlerin her biri 10’ar milyon TL maliyetinde. 2 büyük köprüyü yaparsak 2 büyük ovayı birbirine bağlıyoruz. Bu köprülerin yapımını kurban bayramı öncesinde bitiriyoruz. Bu köprüleri bayram hediyesi olarak insanlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerine yer verdi.
Bakan Özhaseki de Samsun’un önceki dönemlere göre çok büyük gelişim gösterdiğini belirterek hizmetlerinden dolayı Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi’ndeki ziyarette, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları ve partililer yer aldı. Büyükşehir Belediyesi’ndeki ziyaret programı, verilen hediyelerin arından sona erdi.

Son Güncelleme: 19.08.2016 20:07
Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraçarşamba
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.