banner388

Atakum Belediyesi kurban satış ve kesim yeri bayrama hazır

Atakum Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı’nda satış ve kesimin yapılacağı yerinin hazırlığını tamamladı.

Atakum Belediyesi kurban satış ve kesim yeri bayrama hazır

Atakum Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı’nda satış ve kesimin yapılacağı yerinin hazırlığını tamamladı.

05 Haziran 2024 Çarşamba 00:26


Atakum Belediyesi, İncesu Mahallesi’nde yer alan kurban satış ve kesim yerinin bütün hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. Belediye ekipleri vatandaşlar ile satıcıları buluşturacak pazarın kontrollerini sürdürüyor. Kurban ibadetini yerine getirmeyi amaçlayan vatandaş ile yerli besicileri arasındaki; getirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların pazarlığı bu alanda yapılacak. Hayvanlara uygulanacak sağlık kontrolleri veteriner hekimleri tarafınca düzenli olarak yapılacak.

GÖNÜL RAHATLIĞI İLE KURBAN ALINABİLİR

Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Ali Kılıç, “Satış alanına gelen hayvanların, kontrollerini yaptık. Kimlik bilgilerinin, aşılarının, veteriner sağlık raporunun, pasaport ve nakil belgelerinin tam olduğunu tespit ettik. Hayvanların sağlık açısından herhangi bir sakıncası yok ve vatandaşlarımız, buraya gelip gönül rahatlığıyla kurbanlık alıp kestirebilir. Kesim öncesi kontrollerimiz periyodik olarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

BAYRAMIN HER GÜNÜ AÇIK

Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Eylem Oktay Aktaş, amaçlarının; vatandaşları en sağlıklı şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri olduğunu belirtti. Sonrasında “Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü olarak, kurban satış ve kesim alanımızı kontrole geldik. Kurban Bayramı boyunca kurban pazarı açık olacak. Gerekli kontrollerin hepsi veteriner hekimimiz tarafından yapıldı. Hayvanların hiçbirisinde sorun olmadığı, tespit edildi. Herkese iyi bayramlar diliyoruz” şeklinde hayvanların sağlıklı olduğunu vurguladı. 

ATAKUM BELEDİYESİNE TEŞEKKÜRLER!

Besici Mahmut Altunbaş, hayvanların Ordu Aybastı Perşembe Yaylası'ndan pazara getirildiğini belirterek, desteğinden dolayı Atakum Belediyesi'ne teşekkür etti. Altuntaş, “Pazarda, şu anda 90 tane küçükbaş ve 6 tane büyükbaş hayvanım var. Atakum Belediyesi, bize çok büyük destek veriyor ve elinden gelen her şeyi yapıyor. Bizim kalma yerimizden tutun da hayvanların su ihtiyaçlarına kadar her şeyi karşılıyorlar. Onlar için, ayrıyeten teşekkür ediyoruz. Hem fiyatı uygun hem de güler yüzlü hizmet almak isteyen kişilerin, tercih etmesini isteriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA


 

 
 

Son Güncelleme: 24.06.2024 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.