banner388

Arkadaşının Ölümüne Neden Olmaktan Hakim Karşısında

Tabancayı kurcalarken yanındaki arkadaşının ölümüne sebebiyet vermek iddiasıyla hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçu ile müebbet hapis davası açılan genç yargılanmaya başladı.

Arkadaşının Ölümüne Neden Olmaktan Hakim Karşısında

Tabancayı kurcalarken yanındaki arkadaşının ölümüne sebebiyet vermek iddiasıyla hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçu ile müebbet hapis davası açılan genç yargılanmaya başladı.

23 Haziran 2016 Perşembe 16:58
Arkadaşının Ölümüne Neden Olmaktan Hakim Karşısında

Samsun'un  İlkadım ilçesinde  31 Mart’ta Hastanebaşı Mahallesi’nde gerçekleşen olay da H.E.K. (18), arkadaşı olan Nevzat Demircioğlu’na (20) ait olan tabancayı incelerken silah bir anda ateş almış ve N.D vurularak olay yerinde hayatını kaybetmişti. Bu olayla ilgili olarak gözaltına alınan H.E.K., çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Samsun'un 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasti olarak adam öldürmek' suçundan hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan sanık H.E.K., (23 Haziran 2016) bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyetine vermiş olduğu ifadelerde arkadaşını kaza sonucu vurduğunu söyleyen H.E.K., "Nevzat ile mahalleden arkadaşız biz dedi. Olayın olduğu gün arkadaşlarla birlikte mahallede muhabbet ederken yanımıza geldi. Bana üzerinde tabanca bulunduğunu söyledi. Ben de görmek istedim. Orada bulunan bir aracın arkasına geçtik. Belinde bulunan silahı bana verdi. Daha sonra tetiğe bastım, silah patlamayınca tabancanın arızalı olduğunu ona söyledim. Nevzat ise tabancayı alıp emniyetiyle oynamaya başladı. Daha sonra da ben aldım. Doldur boşalt derken bir anda silah patladı. Nevzat ise koşarak diğer arkadaşların yanına gitti ve o esnada yere düştü. Vurulduğunu anladığımızda bir kamyonetin arkasına koyup hastaneye götürdük" diye anlattı.

Duruşmada bulunan Nevzat Demirci'nin annesi Zehra Ayhan ise, "Oğlum bana yaklaşık olarak 2,5 ay öncesinde kendisinin öldürüleceğini söyledi. Arkadaşları ise evin kapısına geldiklerinde evde olmadığını söylememi istedi. Bu olaydan yaklaşık olarak 15 gün öncesinde oğlum Nevzat evde uyuduğu sırada H.E.K. ve arkadaşları evimize gelip daha sonra uyuşturucu aradılar. Bana ‘Bizi sıkıştırıyorlar, lütfen bulun yoksa bizim de başımız derde girecek’ dediler. Sonra da ben içerisinde bonzai ile extacy bulunan bir poşeti buzdolabının üzerinde bulup diğer oğlumla beraber sanığın arkadaşına gönderdim. Davacı ve şikayetçiyim" dedi. Tanıkların ifadelerinide dikkate alan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı bir süre daha erteledi.

Son Güncelleme: 23.06.2016 17:18
Anahtar Kelimeler:
KazaölümTabanca
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.