banner388

Anaokulu öğretmeni herkesi şaşırtıyor

Samsun'da faaliyet gösteren bir anaokulunda görev yapan öğretmen velileri şaşırtıyor.

Anaokulu öğretmeni herkesi şaşırtıyor

Samsun'da faaliyet gösteren bir anaokulunda görev yapan öğretmen velileri şaşırtıyor.

12 Aralık 2017 Salı 12:04
Anaokulu öğretmeni herkesi şaşırtıyor

Samsun haber - Samsun'un Ayvacık ilçesinde bulunan Ayvacık Anaokulunda 4 öğretmen görev yapıyor. Anaokulunda görev yapan terk erkek okul öncesi öğretmeni olan 28 yaşındaki 1 çocuk babası Musa Can, sevgiyle öğrencilerle ilgileniyor. 

"ÖNYARGILARINI KIRIYORLAR"

Öğretmen Can yaptığı açıklamada, "Bence okul öncesinde erkek öğretmen sayısı artmalı. Sadece kadınlara has olarak görülmemeli. Belki benimle zaman geçiren çocuklar babalarına karşı olan ön yargılarını da kırmış oluyor, 'Babama yaklaşırsam bana kızar mı' önyargısının da önüne geçmiş oluyor" dedi.

"ÇOCUKLAR BABALARINI SEVİYOR"

Öğrencilere baba şefkati gösteren Can öğretmen "Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdikten sonra atanıp göreve başladım. Okul öncesi öğretmenliğini tercih etmemin sebebi; çocuğun en saf ve temiz hali 3, 5, 6 yaşları olduğu için ben bu mesleği seçtim. Bazen çok yorulduğumuz bunaldığımız anlar oluyor. Ama onlar geliyor bize bir sarılıyorlar hiç bir sıkıntı kalmıyor. Öğretmenlik mesleği sevgi isteyen bir meslek. Sevgi olmadan bu mesleği yapma şansınız yok. Bu sevgiyi de en iyi o çocuklarda gördüğüm için bu bölümü tercih ettim. Okul öncesi öğretmenliğinin kadınlara ya da annelere özgü görülmesi bence çok doğru değil. Çünkü çocuklar özellikle babalarıyla zaman geçirmeyi çok seviyor. Evlerinde babaları ile çok fazla zaman geçirmemiş olan çocuklar ilk başta erkek öğretmeni gördükleri zaman biraz çekimser davranabiliyor. İlk başlarda biraz zorlanıyoruz ama sonrasında her şey gayet güzel oluyor ve velilerden de gayet güzel dönüşler alıyoruz. Bir babanın çocuğu ile ilgilenmesi bence çok önemli. Öğrencilerimin beni çok sevdiğini, erkek olmamın da avantaj olduğunu düşünüyorum. Bir anne ile baba çocuğu ile aynı sürede ilgilenirse eminim o çocuk babayla daha çok vakit geçirmekten hoşlanır. ben böyle düşünüyorum" diye konuştu.

"ERKEK ÖĞRETMENLER BAŞARILI"

Çocuklarını kayıt ettiren velilerin kadın öğretmen istediğini belirten Can, "eşke bayan öğretmen olsa" dediğini duyduğunu söyleyen Can, "Direkt bana karşı bu tarz bir tepki görmedim. Ancak anaokulunda erkek öğretmen olduğunu duyunca şaşıran veliler olduğunu duydum. Olumsuz düşünüp sonra benim yanıma gelip özür dileyen 'Hocam erkek öğretmenler de bu işi gayet iyi yapabiliyorlar gördük' dedi. Ben de onlara bu durumun sadece bana has olmadığını erkek öğretmenlerin okul öncesinde gayet başarılı olduklarını söyledim. Bence okul öncesinde erkek öğretmen sayısı daha da artmalı. Sadece kadınlara has olarak görülmemeli. Belki benimle zaman geçiren çocuklar babalarına karşı olan ön yargılarını da kırmış oluyor, 'babama yaklaşırsam bana kızar mı' önyargısının da önüne geçmiş oluyor. Çocuk eğer sizin onu sevdiğini hissettiyse onu sizden ayırabilecek hiç bir kuvvet yoktur. Gerçekten ona bu sevgiyi aşıladıysanız o çocuk sizden aşılamaz.  Öyle anılar yaşadık ki çocuk hasta halde ancak okula gelmek istiyor velisi de onu okula getiriyor. Okul öncesi öğretmenleri olarak kadın ya da erkek olsun, bizim bence en önemli görevlerimizden birisi de okul sevgisini bu yaşlarda çocuğa aşılamak" şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 2017-12-12 15:46:42

Musa Hoca gercekten de mesleginim hakkini veren bir ogretmen. Anlayisli,sevecen ve ogretimi cok iyi .

Avatar
#DADLU BOBA 2017-12-13 15:16:15

Branşında turkiyede dünyada örnek kişilikli değerli bir öğretmen kardeşim hayatta daimi başarılar

Avatar
ahmet soycan 2017-12-14 16:48:39

Musa abim meslek için çok gayret etti ve sonucunda başarılı oldu.Mesleğinide layıkıyla yapacağına inanıyorum

Avatar
Mesut Altuntaş 2017-12-22 17:40:28

Meslekten ziyade gerçekten topluma karşı sorumluluk sahibi ve geleceğe yeni sağlam güçlü nesiller yetiştirmenin peşinde Musa kardeşim