banner388

Alaçam'da Engelliler Haftası Etkinliği

Samsun'un Alaçam İlçesinde Engelliler Haftası Törenle Kutlandı

Alaçam'da Engelliler Haftası Etkinliği

Samsun'un Alaçam İlçesinde Engelliler Haftası Törenle Kutlandı

10 Mayıs 2016 Salı 18:17
Alaçam'da Engelliler Haftası Etkinliği

Engelliler Derneği tarafından yapılan Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamış olan tören, engelli vatandaşların katılımı ve dernek binasının açılışı ile devam etti. 
Cumhuriyet Meydanı’ndaki programa Garnizon Komutanı olan Murat Şenyurt, Belediye Başkanı Hadi Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Güreş, İlçe Müftüsü Ali Toprak ve vatandaşlar katıldı.Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sonrasında Alaçam Engelliler Dernek Binası’nın açılışı gerçekleştirildi. Alaçam Engelliler Derneği Başkanı Vahide Topal yaptığı konuşmada, dernek olarak amaçlarının engellilerin sosyal hayata adaptasyonlarını sağlamak, sosyal, kültürel faaliyetlerin yanı sıra engelli hakları, engellilerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerileri üretme ile ilgili konularda çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.
Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ise; “Engellilik doğuştan değildir. Her an bizlerde birer engelli vatandaş olabiliriz. Ben bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Günü’nü kutluyor, belediye olarak her türlü desteğe hazır olduğumuzu bilmelerini istiyorum” dedi. 
Belediye Başkanı Hadi Uyar, kapalı pazar yeri altında bulunmakta olan bir ofisi derneğe tahsis ettiklerini söyledi.
Açılışın ardından davetlilere yapılan ikramla  davet son buldu.

 

Son Güncelleme: 10.06.2016 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.