banner388

Atakum'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Miniklere Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Hatırlatılıyor

Atakum'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Miniklere Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Hatırlatılıyor

10 Mayıs 2016 Salı 18:19
Atakum'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Atakum Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Atakum Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Atakum Belediyespor Kulübü Tesisleri’nde başlayan şenlik kapsamında doyasıya eğlenen çocuklar, geleneksel çocuk oyunlarıyla tanıştı.

SAMSUN'LU BÜROKRATLAR DA ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt, Atakum Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş’ın katılımıyla gerçekleşmiş olan şölende, aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.

ORTAYA RENKLİ GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Oyunlarda birbirlerini yenmek isteyip kıyasıya mücadele eden çocuklara eşlik eden Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, halat çekme yarışmasına katıldı. Karşı takımda ise Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt, Atakum Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş olunca ortaya renkli görüntüler çıktı.
Çocukların sportif faaliyetler ile buluşturulmasının önemine dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İlçemizdeki 15 farklı okuldan çocuklarımızı böylesi güzel bir etkinlikte buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sportif faaliyetler, kültürel etkinlikleri çocuklarımıza sunmaya özen gösteriyoruz. Çocukları bu tür faaliyetlere yönlendirmek, kötü alışkanlıklardan korumak, teknoloji bağımlısı haline gelmelerinin önüne geçmek için son derece önemlidir. Geleneksel çocuk oyunlarını oynayan, mücadele eden çocukların yüzlerinde mutluluğu görünce ne kadar doğru bir etkinlik gerçekleştirdiğimizi bir kez daha anladık. Atakum Belediyesi olarak, çocukları ve gençleri kapsayan projelere ağırlık verdik” diye konuştu.

1100 ÖĞRENCİNİN ETKİNLİĞE KATILMASI BEKLENİYOR

Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt’un konuşmalarının ardından yarışmalara geçildi. Çocuklar için düzenlenmiş olan iki gün sürmesi beklenen şölende, yağ satarım bal satarım ile yakan top, mendil kapma, halat çekme, ip atlama ve bayrak yarışı gibi geleneksel çocuk oyunlarında doyasıya eğlenecek. İki gün sürecek şölen kapsamında ise 1100 öğrencinin etkinlikten fayda kazanacağı tahmin ediliyor.

Son Güncelleme: 10.06.2016 10:20
Anahtar Kelimeler:
AtakumçocukOyun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.