banner388

Adalet Yürüyüşü’ne Samsun’dan destek

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ ne Samsun’dan destek geldi. KESK Samsun Şubeler Platformu düzenlediği basın açıklaması ile “Herkes için adalet talep ediyoruz” dedi.

Adalet Yürüyüşü’ne Samsun’dan destek

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ ne Samsun’dan destek geldi. KESK Samsun Şubeler Platformu düzenlediği basın açıklaması ile “Herkes için adalet talep ediyoruz” dedi.

30 Haziran 2017 Cuma 19:07
Adalet Yürüyüşü’ne Samsun’dan destek

Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘casusluk’ suçlamasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü ’ne Samsun’dan destek geldi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Samsun Şubeleri Platformu ‘Adalet Yürüyüşü ‘ne destek vermek için Samsun Vergi Dairesinin önünde basın açıklaması yaptı. 17:30’da başlayan basın açıklamasına yaklaşık 50 kişilik bir grup katılırken Emniyet Güçleri tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

“Toplumun her kesimi OHAL ile, KHK’lar ile mağdur edilmiştir”

Platform adına basın açıklamasını okuyan Kesk Dönem Sözcüsü İsrafil Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte sendikalar ve sivil toplum kuruluşları üzerinde baskı oluşturulduğunu söyledi.  Şahin, “OHAL ve KHK’lar ile haklarında yargı kararı ve soruşturma bile olmadan kamu emekçilerinin çalışma hakları ellerinden alınıyor, basın özgürlüğü ortadan kaldırılıyor, muhalif sesler bastırılıyor, kadınlar sokak ortasında öldürülüyor, yaşam hakları ihlal ediliyor. Kısacası, toplumun her kesimi, eşitlik istiyor, adalet istiyor, insanca yaşamak istiyor. Tüm bunlar yaşanırken, Ankara’dan İstanbul’a doğru başlatılan Adalet Yürüyüşü, ülkenin dört bir yanında ses getirmiş ve adalet nöbetleri tutulmaya başlanmıştır. Bu durum ülkemizin adalet özleminin bir yansımasıdır. Toplumun her kesimi OHAL ile, KHK’lar ile mağdur edilmiştir” dedi.

“ ‘Adalet Yürüyüşü’nün toplumsal adalet talebine katkı sunacağı inancındayız”

Şahin, “Bu anlamda, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara’dan başlattığı Adalet Yürüyüşünü, önemsiyoruz, destekliyoruz. Bu yürüyüş Türkiye demokrasi tarihi için önemli buluyoruz. Hukukun bittiği, bağımsız yargının sadece adının kaldığı mevcut duruma karşı başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü ’nün toplumsal adalet talebine katkı sunacağı inancındayız. Bizler, toplumun adalet, hukuk, demokrasi, hak ve özgürlüklerini savunan tüm kesimlerle ortak mücadeleyi önüne koymuş, her türlü haksız, hukuksuz uygulamalara, savaşa, tüm anti demokratik uygulamalara karşı mücadele etmiş kamu emekçilerinin sesi olarak bir hak arama mücadelesi başlatanları destekliyoruz. Bugüne kadar toplumun adalet, eşitlik, barış, demokrasi, hak ve özgürlüklerini savunan tüm kesimleriyle ortak mücadele önüne koymuş olan emekçiler olarak Adalet Yürüyüşünü destekliyoruz ve herkes için adalet talep ediyoruz” şeklinde konuşarak basın açıklamasını tamamladı.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 01.07.2017 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cihan Cihangir 2017-06-30 22:14:04

Herkes için adalet salonlardan kovulan insanlar için ünv atılan gençler için SSK batıran maşalar için milleti nefrete sevk etmeye çalışanlar için üzerine mermiler yahdirilan şehitler için