banner388

604 lira cezası var! Kimse tınlamıyor

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” projesi dolayısıyla yaya geçidinde araçların yayaya öncelik vermesi zorunlu ancak kimse kurallara uymuyor. 604 liralık trafik cezasının sürücüleri caydırması düşünülürken aksine yaya geçidinde yayalara yol veren sürücü sayısı nadir oluyor.

604 lira cezası var! Kimse tınlamıyor

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” projesi dolayısıyla yaya geçidinde araçların yayaya öncelik vermesi zorunlu ancak kimse kurallara uymuyor. 604 liralık trafik cezasının sürücüleri caydırması düşünülürken aksine yaya geçidinde yayalara yol veren sürücü sayısı nadir oluyor.

07 Haziran 2019 Cuma 10:44
604 lira cezası var! Kimse tınlamıyor

Emekli Emniyet Müdürü Süleyman Bozoğlu,“604 liralık cezaya rağmen bilinç oluşmadı” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı’nca trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” projesi kapsamında 2019 yılı ‘Yaya Öncelikli Trafik’ yılı ilan edilmişti. Kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyurulan projeye bazı sürücüler uyarken bazıları ise uymamaya devam ediyor. 

GÖNÜLLÜ EĞİTİM VERİRİM

Emniyet Teşkilatında 33 yıl çeşitli görevlerde bulunan 1. sınıf emniyet müdürlüğü ve emniyet amirliği görevleri de yapan Süleyman Bozoğlu projenin tam anlamıyla uygulanamadığını öne sürdü. Proje kapsamında sürücülerin öncelikle yayalara yol vermesi gerekirken Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kuralın uygulanmadığını belirten Bozoğlu, “Bu konuda farkındalık oluşturulmasına rağmen trafik ışığı olamayan yaya geçitlerinde yayaların zor bir şekilde geçtiği görülüyor. Emniyetimiz uygulamalar yapıyor ama sürücülerimiz bu kurallara uymuyor. Yetkililer bu konuda daha duyarlı olmalı. Bu konuda seminerler ve eğitimler verilmeli ve sürücüler aydınlatılmalı. Bu konuda fahri olarak Türkiye’nin her yerine gönüllü olarak eğitim vermeye hazırım. 604 liralık cezaya rağmen bu bilinci oluşturamadık” dedi.

Son Güncelleme: 07.06.2019 10:48
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÖZCAN 2019-06-07 11:08:50

Ben hem yayayım hem de araç kullanıcısıyım acaba yayalar trafik kurallarına ne kadar uyuyor hep araç kullananlarını eleştiriyoruz.Yaya kendine yeşil ışık yanmadan ve de trafik akışını kontrol etmeden yola atlıyor bunun da kanunda bir cezası olması gerekir işte o zaman eşitlik olur

Misafir Avatar
sdsa 2019-06-07 12:11:35 @ÖZCAN

derdimiz senin aklındaki eşitlik veya senin keyfinin gelmesi değil, kanun hak hukuk tanımaz sürücüler!!!

Beğenmedim! (2)
Avatar
Mustafa Tevfik 2019-06-07 14:09:46

Bakıyorum bu kadar önemli bir konuda bile halen bahane üstüne bahane üreten var. Ya arkadaş bu ülkede çocuklarımızı sokağa salamıyoruz trafik teröründen okullarına yürüyerek gidebilecek iken çocuklar servise veriliyor. Herkes bu kurala kayıtsız şartsız uymalı var olan aksaklıları da el birliği ile düzelttirmeliyiz.

Avatar
Kemal. 2019-06-07 14:05:27

Hiçbir neden yayalara yol vermemenin mazereti olamaz. Yaya geçitlerinin yerlerinin hatalı oluşu, yayaların kurallara uymaması vs.. kimse mazeret üretmesin şehir içinde sakin, tedbirli ve hoşgörülü olmaya yönelik araç kullanma tarzına sahip olmalı tüm sürücüler. Aksini yapan ama, ancak fala diyen sürücü cahildir. Öncelik her zaman hayatın.

Avatar
Hakan 2019-06-07 12:04:00

“Tınlamak” nasıl bir ifadedir? Habercilik anlayışınıza yakıştıramadım. Bunun yerine daha güzel ve daha doğru kullanımlar varken haber başlığını bu şekilde atmanızı doğru bulmuyorum.

Avatar
Vatandaş 2019-06-07 12:58:25

Kural koyarken önce trafik,yol şartları kurallara uygun hale gelmeli.önce şehirde belirli yerlere yaya üst geçitleri yapılmalı yoksa trafik zaten zor akıyorken yayalara yol verim derken iyice kilitlenecek.
Ama amaç zaten trafik cezası kesmekse başka.
Acaba iç işleri bakanımız yayalara kendisi yol verecekmi yoksa kurallar sadece vatandaşa ceza kesmek için mi var

Misafir Avatar
Bilir Kişi 2019-06-12 19:06:41 @Vatandaş

Sanayileşmiş ülkelerin hiçbirinde o beğenmediğiniz Amerika, Almanya, ....vs. de hiçbir yönetici hemzemin yaya geçidini iptal edip yerine arabalar beklemesin diye yaya üstgeçidi yapıp "hadi yayalar artık hemzemin yaya geçidinden değil, şu kadar basamak tırmanın şu kadar basamak inin de şu üste geçitten geçin" diye deli saçması akıl mantık dışı bir düşünceyi aklından dahi geçirmez.

Beğenmedim! (0)
Avatar
önce fenne uygun şehirler 2019-06-07 15:12:12

masallar güzeldir ancak hayat gerçekler üzerinde yürür...

Avatar
önce çarpıklıkları düzeltelim 2019-06-07 12:57:03

çarpık şehirleşmede kurallara uymayı beklemek meseleyi çok yönlü bilmemek demek,reklam kokan hareketler demek adım başı yaya geçidi olan bir bulvarda bu kuralı uygulamaya kalkarsanız trafiği iyice kitlersiniz.kaldı ki yayaları her sürücü göremediği için biri yol verirken öbürü yayayı altına alır

Misafir Avatar
Bilir Kişi 2019-06-12 19:14:10 @önce çarpıklıkları düzeltelim

Bu yazdığının hiçbir geçerliliği yok. Yaya olup olmadığından emin olmadığın yaya geçidine, yaya olup olmadığında emin olacak şekilde yaklaşacaksın. "Bu yayayı gördü durdu, öbürü yayayı göremedi durmadı" diye bir şey yok. Yayaya olup olmadığından emin olacak şekilde süreceksin altındaki arabayı. Yaya yoksa bunu kendi gözünle görüp emin olacaksın, ondan sonra yoluna devam et. Varsa dur veya hızını azaltıp yayaya yol ver ve yol verecek yaya kalmayınca yoluna devam et.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ferdi T. 2019-06-07 17:17:18

"önce fenne uygun şehirler" ismiyle yazan vatandaş tek gerçek var o da senin gibilere cezaları yaslamaları gerektiğidir. İnsanlıktan anlamayanın hakkı kötektir bizim milletin çoğu da senin gibi kötekle yani cezayla ancak hizaya girer.