banner388

18. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü

Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği 18. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü hazırlıklarını tamamladı.

18. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü

Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği 18. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü hazırlıklarını tamamladı.

02 Haziran 2016 Perşembe 16:37
18. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü

Samsun Balkan Türkleri Derneği tarafından bu yıl 18’incisi gerçekleşecek olan geleneksel etli kazan pilavı günü etkinliği için yapılan tüm çalışmalar ve hazırlıklar sonlandı. Balkan Türkleri Derneği 18. Geleneksel Etli Kazan pilavı günü etkinliği bu yıl 5 Haziran 2016 Pazar günü Asarağaç Piknik ve Mesire Alanı’nda gerçekleşecek.
Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, “Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Etli Kazan Pilavı Günü etkinliğimizin bu yıl 18’incisini büyük bir heyecan ve gururla gerçekleştireceğiz. Etkinliğimiz ile ilgili son toplantılarımızı ve görüşmelerimizi yaparak hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl geçen yılda olduğu gibi etli kazan pilavlarımız kendi aşçılarımız tarafından etkinlik alanında hazırlanıp pişirilecek. Yine etkinlik alanında çeşitli aktiviteler ve Halk oyunları yarışması düzenleyeceğiz. Halk oyunları yarışmamızda dereceye giren ekiplerimizi de çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz. Kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla birçok faaliyet düzenledik. Ama bunlar içerisinde en çok benimsenen halk oyunları çalışmalarımız oldu. Yediden yetmişe birçok insan halk oyunları kurslarımıza katıldı. Özellikle gençlerin ve çocukların halk oyunları kurslarımıza katılması bizlere ayrı bir heyecan katıyor. Programımızda yetişkinler ve öğrenciler arası halk oyunları yarışmalarının dışında yerel sanatçıların konseri, sihirbaz gösterileri, palyaço gösterileri ve birçok farklı aktivite ile süsleyerek festival havasında kutlayacağız. 5 Haziran 2016 Pazar günü düzenleyeceğimiz 18. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günümüze tüm Samsunluları davet ediyorum” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 11:47
Anahtar Kelimeler:
EtkinlikTürkBalkanPilav
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.