banner388

''Öğreniyorum Öğretiyorum''

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri Türkiye'de bir ilk olan, başta işaret dili ve spor hekimliği olmak üzere 7 seçmeli derste öğrendiklerini "Öğreniyorum Öğretiyorum" adlı festivalde kısa film ve posterlerle anlatmaya çalıştı.

''Öğreniyorum Öğretiyorum''

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri Türkiye'de bir ilk olan, başta işaret dili ve spor hekimliği olmak üzere 7 seçmeli derste öğrendiklerini "Öğreniyorum Öğretiyorum" adlı festivalde kısa film ve posterlerle anlatmaya çalıştı.

02 Haziran 2016 Perşembe 16:48
''Öğreniyorum Öğretiyorum''

OMÜ Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencilerinin 3 hafta boyunca seçmeli olarak gördüğü; işitme engellilerle iletişim ve Türk işaret dili, hekim rolleri, tıpta kullanılan radyolojik cihazlar ve moleküler yöntemler, tıbbi İngilizce, tıbbi Türkçe, nörofizyoloji, spor hekimliği dersleri sonrasında "Öğreniyorum Öğretiyorum" adlı festival düzenlediler. Bu yıl altıncısını düzenlenen festivalde bu güne kadar öğrenciler 80 poster, 59 video hazırladılar. Öğrenciler bu çalışmalarını; bilgisayar, internet, cep telefonları, multimedya, kamera, fotoğraf makinesi, depolama araçları, video ve ses kayıt-birleştirme programları gibi farklı teknolojiler, power-point, word, prezi, SPSS gibi yazılım ve istatistik programları kullanarak oluşturdular.Yapılan çalışmalarda; role play, kısa film, röportaj, şiir, öykü, egzersiz, tanıtım, caps, vine, kamu spotu, müzik, dans türleri gibi tekniklerden yararlandılar. Öğrenciler derslerde öğrendiklerini hazırladıkları video ve posterlerle festivalde anlattılar. Öğrencilerin hazırladıkları videolar kısa film festivali havasında gösterildi. Öğrencilerin hazırladıkları çalışmalar çoğunlukla toplum gözünde hekim, işitme engelli kültürü ile ilişkili çalışmalardı. Seçmeli ders ve yapılan çalışmalar hakkında konuşma yapan öğrenciler yaptıkları çalışmalarla hekimlik hakkında yapılması ve yapılmaması gereken şeyler hakkında düşünce sahibi olduklarını belirttiler. Çalışmalar sırasında kendi yeteneklerini de öğrendiklerini söyleyen öğrenciler hem öğrenip hem de öğretmeye çalıştıklarını söylediler.               
Altıncısı düzenlenen "Öğreniyorum Öğretiyorum" festivalinin etkinlik görevlisi OMÜ Tıp Fakültesi’nden Dr. Özlem Mıdık, "Amaç burada öğrenirken öğretmek, öğretirken de bir yandan öğrenmeyi desteklemek. Öğrenmenin pek çok yolu ve yöntemi var. Öğrencilerin bunu hep beraber paylaştıklarında da daha etkili bir öğrenme olur diye düşünüyorum" diye sözlerini belirtti.

İŞARET DİLİ DERSİNİ TERCİH ETTİLER

İşaret Dili dersini seçmeli olarak alan OMÜ Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Abdulvahit Işık, "Birinci ve ikinci dönem sonunda seçmeli derslerimiz oluyor. Festivalde bu derste öğrendiklerimizi poster ve video ile anlatmaya çalışıyoruz. Biz işaret dili dersi aldık. Ders kapsamında dünyadaki engellilerin durumunu anlatan bir poster hazırladık. Üniversitemizde böyle bir şeyin olması gerçekten güzel" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 11:44
Anahtar Kelimeler:
öğrenciTıpFestival
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.