banner388

14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü

Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, İlaçların Yalnızca Eczanelerden Alınması Gerektiğinin Altını Bir Kez Daha Çizdi

14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü

Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, İlaçların Yalnızca Eczanelerden Alınması Gerektiğinin Altını Bir Kez Daha Çizdi

14 Mayıs 2016 Cumartesi 12:33
14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü

Samsun'da Eczacılar Günü, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü ve Samsun Eczacı Odası'nın 60. yılı Atatürk Anıtı'nda düzenlenmiş olan program ile kutlandı. Atatürk Anıtı'nda düzenlenmiş olan programa İl Sağlık Müdürü olan Dr. Yusuf Köksal, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü ise Dr. Muhsin Yıldırım, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri olan Ecz. Arman Üney, Samsun Eczacılar Odası Başkanı ise Ecz. Onur Ferhat Karacan, oda başkanları ve eczacılar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun sonrasından ise saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

KARACAN: YALNIZCA ECZANELERDEN İLAÇ ALIN

Programdan sonra yapmış olduğu basın açıklamasında Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan ise, "1956 yılında Türk Eczacıları Birliği ile birlikte kurulan 8 eczane odasından biri olan Samsun Eczacı Odası kuruluşunun 60. yılını bir arada kutluyoruz. Eczacılar her zaman hayatın içerisinde olmuş, bilimselliği ön planda tutmuştur. Son günlerde yaşadıklarımızdan sonra bunun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Çünkü gencecik çocuklarımız yaz geldiğinde zayıflama ilacı adı altında ne olduğu belli olmayan şeyleri internetten, değişik mağazalardan, marketten, benzinlikten alarak hayatlarını kaybediyorlar. Buna benzer ürünleri görüyoruz. Halkımıza ve vatandaşlarımıza  diyoruz ki eczaneler dışından kalan yerlerden ilaç almayın! Bu işlerde bilimsellik gittiği zaman sonucu maalesef insan hayatıyla ödeniyor" dedi.

ÜNEY:  SMART ECZANE PROJESİ

Toplum sağlığının geliştiğini ve eczacılığın değiştiğini belirten Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri ise Ecz. Arman Üney “Bu dönemde ise ön planda tutmak istediğimiz şey, eczacılığın danışmanlık hizmeti tarafı. Bu konuda Türk Eczacıları Birliği olarak akılcı eczane-smart eczane projesi ile birlikte büyük bir çalışma yürütüyoruz iki yıldır. Bu sene bu çalışmayı Sağlık Bakanlığımız ile başlatma kararı aldık. Bu çok önemli bir gelişme” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 09.06.2016 17:07
Anahtar Kelimeler:
IlaçProgramZayiflamaAnıt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.