banner388
banner390
banner410
banner408

Zencefilin faydaları nelerdir? Ne işe yarar? Yeni bir yararı daha ortaya çıktı!

Zencefil, çok uzun süredir pek çok farklı kültürde kullanılmasının yanı sıra birçok hastalığa iyi gelmektedir. Peki, vücüdun bağışıklık sistemini düşüren enfeksiyonlara karşı savaşan zencefilin faydaları nelerdir?

banner269

Zencefilin faydaları nelerdir? Ne işe yarar? Yeni bir yararı daha ortaya çıktı!

Zencefil, çok uzun süredir pek çok farklı kültürde kullanılmasının yanı sıra birçok hastalığa iyi gelmektedir. Peki, vücüdun bağışıklık sistemini düşüren enfeksiyonlara karşı savaşan zencefilin faydaları nelerdir?

12 Aralık 2019 Perşembe 15:32
Zencefilin faydaları nelerdir? Ne işe yarar? Yeni bir yararı daha ortaya çıktı!

Zencefilin, bazı hastalıkları tetikleyen virüs ve bakteri gibi enfeksiyonların yoketmek için kullanılmasının dışında kurutulmuş, taze toz formunda kullanılabilir. Sindirim sorunlarıyla etkin bir şekilde başa çıkmaktadır. Vücuttaki kolestrol düzeyinin dengede tutulmasını sağlayan ve ağız-diş problemlerinin üstesinden gelen bir besindir. 

ZENCEFİLİN FAYDALARI - YARARLARI NELERDİR?

-Enflamasyon ve oksidatif stres yaşlanmayı hızlandıran faktörlerdir. Zencefil, enflamasyonla mücadele eder ve bir aktioksidan işlevi görerek yaşlandıkça sağlıklı bilişsel işlevleri sürdürmenize yardımcı olur.

-Zencefilin; iştah açıcı, antiseptik, midevi, gaz söktürücü, sindirimi düzenleyici, solunum yollarını açıcı ve toksin atıcı etkileride bulunmaktadır.

-İnsanlar üzerinde yapılan çok sayıda çalışma zencefilin hamilelik, hareket hastalığı ve kemoterapiden kaynaklanan mide bulantısı ve kusmaya iyi gelir.

-Kan şekerini düzenlemede görevi olduğundan, gün içerisinde tokluk hissi sağlayacaktır. Böylece daha az besin tüketerek zayıflamanızı daha da kolay bir hale getirecektir. 

-Zencefil, astımı hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Alerjik hava yolu inflamasyonunun büyük ölçüde Th2 baskınlığından kaynaklandığını ve zencefilin bunu baskılayabildiğini göstermektedir.

-Zencefil içinde bulundurduğu antioksidanlar ve biyoaktif bileşenler sayesinde beyinde oluşacak inflamasyonları minimuma indirdiği ve böylece alzheimer gibi sorunlartın oluşumunu azalttığı araştırmalar ile ortaya çıkarılmıştır.

-Zencefil kan şekerini düşürmekte ve kalp hastalığı riskini azaltmaktadır. Tip 2 diyabetli 41 kişi ile yapılan (2015) bir çalışmada 2 gram zencefil tozu alanlarda açlık kan şekerinin %12 azaldığı görülmüştür.

-Solunum yollarının sağlığı için çok faydalı olan zencefil, tam anlamıyla öksürük düşmanı ve boğaz enfeksiyonu ilacıdır.

-Düzenli olarak günde bir miktar zencefil tüketmek, arterlerde meydana gelen yağlanmaları engeller ve felç riskini düşürür.

-Zencefil saç, tırnak ve cilt hücrelerinin onarımında önem taşıyan sülfür açısından zengindir. Ayrıca, düzenli kullanıldığında saç diplerinde kan dolaşımını hızlandırarak saçlarınızın daha sağlıklı görünmesine ve uzamasına yardımcı olur.

-Yapılan araştırmada, zencefilin orta yaş grubundaki kadınların hafızasını güçlendirdiği ve bilişsel işlevlerini çoğalttığı konusunda önemli bulgular elde edilmiştir.

-Zencefil çok güçlü bir gaz gidericidir. Küçük bir parça zencefil çiğneme, gazı sağlıklı bir şekilde dışarı atmaya yardımcı olabilir ve ayrıca gazın tekrar birikmesini önler.

-Kortizol hormonunun seviyesini dengeleyerek bel çevrenizdeki fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olmaktadır.

-Zencefil, içerdiği gingerol maddesiyle kanserle savaşır. En önemli etkisini kolon kanserinde gösteren zencefil, ayrıca pankreas, meme ve yumurtalık kanserinde etkili olduğu anlaşılmıştır.

ZENCEFİLİN BESİN DEĞERİ NEDİR?

-100 gram çiğ zencefil yaklaşık olarak aşağıdaki besin değerini
içermektedir:

*80 kalori
*17.8 gram karbonhidrat
*1.8 gram protein
*0.7 gram yağ
*2 gram diyet lifi
*415 miligram potasyum
*0,2 miligram bakır
*0,2 miligram manganez
*43 miligram magnezyum
*5 miligram C vitamini
*0,2 miligram B6 vitamini
*0.7 miligram niasin
*34 miligram fosfor
*0.6 miligram demir

KİLO VERMEYE / ZAYIFLAMAYA YARDIMCI ZENCEFİL ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Zencefilin kabuğunu soyduktan sonra 1 bardağa yaklaşık 3-4 gram gelecek şekilde dilimlenir. Dilimlene zencefilleri yaklaşık 10 dakika demlikte kaynatınız. Daha sonra demlenmeye bırakılan zencefiller dinlendirilir. İsteğe bağlı olarak bal ve limon eklenebilir. Düzenli bir şekilde kahvaltı yapmadan 1 bardak tüketilmesi yağ yakmak isteyenler için tavsiye edilir.

ZENCEFİL NASIL KULLANILIR?

İçeceklerinizin içine zencefili bal ile karıştırarak ilave edebilirsiniz. Taze zencefili sütlü tatlılarda rendeleyerek yararlanabilirsiniz. Tadını daha baskın hale getirmek istediğiniz soslara da aynı şekilde taze zencefili rendeleyerek yahut toz zencefili direkt olarak kullanabilirsiniz. Bununla birlikte tavuk, balık ve et yemeklerinde taze zencefili rendeleyerek faydalanabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.