banner388
banner390
banner410
banner408

Kudret narının faydaları nelerdir?

Son zamanlarda pazar tezgahlarında sürekli rastladığımız kudret narı birçok hastalığı önler. Mide ve bağırsak olmak üzere sindirim sistemini korumak için önerilir. Peki kudret narı nasıl tüketilmeli? Kudret narının faydaları nelerdir?

banner269

Kudret narının faydaları nelerdir?

Son zamanlarda pazar tezgahlarında sürekli rastladığımız kudret narı birçok hastalığı önler. Mide ve bağırsak olmak üzere sindirim sistemini korumak için önerilir. Peki kudret narı nasıl tüketilmeli? Kudret narının faydaları nelerdir?

14 Ekim 2019 Pazartesi 11:21
Kudret narının faydaları nelerdir?

Kudret narı genellikle son zamanlarda pazarda, sokakta veya marketlerde karşılaştığımız Papara, değişik elma isimleriyle bilinir. Yüzyıllardır tüketilen ve genellikle ayurveda tedavisinde kullanılan kudret narı zeytinyağı ile tüketildiği biliniyor. Kudret narının kan şekeri hastalığında faydalı olduğu iddia ediliyor. Ayrıca son yıllarda bağışıklığı güçlendirici meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Kudret narı ile ilgili son yapılan tespitlerde ise mide kanserini önlediği söyleniyor.

Kudret narının tohumlarını kullanarak kudret narı macunu ve kudret narı yağı da yapılıyor. Kudret narı bolca vitamin, mineral, lif ve faydalı elementler içeren bir meyve olduğundan birçok hastalığı önlemektedir. Genellikle mide, bağırsak gibi organlarda sindirim sisteminin sağlığımızı korumak amacıyla kudret narı tavsiye ediliyor. bunun yanı sıra serbest radikallerle direnecek antioksidanlar içermesi, kanserli hücre oluşumunu engellemektedir. Ayrıca cilt sorunlarının tedavisinde kullanılıyor.

KUDRET NARININ FAYDALARI NELERDİR?

- Sindirim sisteminin fonksiyonlarını düzenler.

- Mide, bağırsakla ilgili rahatsızlıkları önler ve tedavi eder.

- Ülser, kolit, gastrit, reflü, kabızlık, hazımsızlık, bağırsak tembelliği gibi sorunları gidermek için tüketilir.

- Mide ve bağırsakta bakteri üremesini önler, sindirim sistemi enfeksiyonlarını tedavi eder. Hatta düzenli olarak kudret narı kürü uygulayanlarda mide ve bağırsak ile ilgili tüm sorunlarda, şikayetlerde azalma olduğu biliniyor.

- Ciltte meydana gelen tüm yara ve yanıkları kısa sürede iyileştirir.

- Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kudret narı macunundan faydalanılır.

- Antibiyotik özelliği vardır.

- Karaciğer sağlığını destekler.

- İçeriğinde var olan likopen ve lutein sayesinde tümör oluşumu ve büyümesini önleyici etki gösterir. Kanser hücrelerinin gelişimini engeller, sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanserli hücrelerin yok olmasına yardım eder. Özellikle de kanserli hastaların endişe duyduğu kanserli hücrenin başka bir organa da bulaşması sorununu kudret narı tüketimiyle engellemek mümkün olabilir. Kudret narının bir de meme kanseri hücrelerinin gelişimini durdurduğu, hastalığın yeniden nüksetmesini engellediği biliniyor.

- Kan şekerini düzenleyici etki gösterdiği için diyabet hastalarına önerilir.

- İçeriğinde bulunan vitaminler ve protein dolayısıyla hücre yenilenmesini destekler, hızlandırır.

- Bağışıklık sistemini güçlendirir, pek çok hastalığa karşı koruyucu etki gösterir.

- Guatr hastalığının şikayetlerini azaltır.

- Kadınlarda üreme yolları hastalıklarını, iltihap ve enfeksiyon oluşumunu önler.

- Varis oluşumunu engellerken varis ve romatizmadan kaynaklanan ağrılar için de kudret narı macunu ile bacaklara masaj yapılması önerilir.

- Kas ve eklem ağrılarını azaltıcı etkisi vardır.

- Hemoroit tedavisinde kullanılır.

- Kudret narı ile ilgili yapılan pek çok bilimsel çalışma, kudret narının HIV virüsünün olumsuz etkilerini baskıladığını göstermiştir. Bu çalışmanın sonucuna göre kudret narının olgunlaşmış meyvesinden ya da tohumundan çıkarılan bir protein HIV virüsü bulaşmış hücrelerdeki viral etkiyi azaltıyor.nde öneriliyor.

KUDRET NARI NASIL KULLANILIR?

Kudret narı taze meyve olarak tüketilmesi için çatal ile püre kıvamına gelinceye kadar ezilmesi gerekir ve 1 tatlı kaşığı bal eklenip karıştırılır. Kudret narının faydasını görebilmek için sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı kadar tüketilmelidir.

Kudret narı macunu hazırlamak için 1 tane sarı ya da turuncu kudret kudret narının çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra çok küçük parçalar halinde doğranıp cam kavanozun içine koyunuz. İçine 1 su bardağı doğal bal ekleyip karıştırınız. Yaklaşık 1 aya kadar kavanozun ağzı kapalı şekilde bekletiniz.
Her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketebilirsiniz.

KUDRET NARI KULLANACAKLAR NELERE DİKKAT ETMELİ?

- Herhangi bir hastalığı olan, bir hastalık tedavisi gören, ilaç kullanan kişiler kudret narı tüketmende önce doktora danışmalılar.

- Kudret narı meyvesi ve macunu aslında 100’den fazla sağlık soruna çare olabiliyor. Ancak hastalıkların tek tedavisi olarak görmek yerine, doktorun izniyle tedaviye destek amaçlı kullanılmalı.

- Kudret narının ya da macununun günde 1 tatlı kaşığından fazla tüketilmesi önerilmez. Çok fazla tüketimi mide ve bağırsak sorunlarına, kimi zaman ishale, karın ağrısına yol açabiliyor.

- Hamilelik döneminde kudret narı tüketimi ile ilgili yeterli çalışma yapılmadığı için hamilelere kudret narı tüketmesi önerilmez.

-Hamilelik döneminde kudret narı tüketiminin kanamaya ya da düşüğe sebep olabileceği şeklinde görüşler de bulunuyor.

- Emzirme dönemindeki kadınların kudret narı tüketmeleri doğru olmayabilir.

- Kanamayı artırabileceği düşüncesiyle adet döneminde kudret narı tüketilmesi önerilmiyor.

- Kudret narı, karaciğer sağlığı için faydalı bir bitkidir. Ancak günde 1 tatlı kaşığından fazla kudret narı macunu tüketimi karaciğer için sakıncalı olabilir.
 

Son Güncelleme: 14.10.2019 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meltem 2019-10-24 09:19:47

Benim mide agrimi geciren mucize siddetle tavsiye ederim ama dogal koylunun yaptigi