banner388

Genital estetik ve kozmetik cerrahi nedir? Dr. Tolga Şişli bilgilendirdi

Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Şişli, genital estetik ve kozmetik cerrahi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Genital estetik ve kozmetik cerrahi nedir? Dr. Tolga Şişli bilgilendirdi

Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Şişli, genital estetik ve kozmetik cerrahi hakkında bilgilendirmede bulundu.

12 Ocak 2024 Cuma 17:50
Genital estetik ve kozmetik cerrahi nedir? Dr. Tolga Şişli bilgilendirdi

Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Şişli konuya dair şu bilgilere yer verdi:

GENİTAL ESTETİK VE KOZMETİK CERRAHİ NEDİR?

Yaşlanma, yapısal kusurlar, sigara kullanımı, gebelik ve doğum yapma gibi durumlarda deforme olmuş iç ve dış genital bölgenin çeşitli yöntemlerle onarılması işlemlerini içerir. Vajenin dış görünümünü iyileştirmek, doğum sonrasında yaşanan deformasyonları gidermek, genital organların iç boyutunu değiştirerek yani vajinal daraltma ile cinsel tatmini artırmak ve cinsel fonksiyon bozukluklarını ortadan kaldırmak için orgazm noktalarına yönelik duyarlılığı artırmak amacı ile uygulanır. "Vajina estetiği". 

"Vajinal gençleştirme", "Özel bölge estetiği", "Cinsel organ estetiği", "Genital güzelleştirme" gibi birçok adlandırma yapılmıştır.

GENİTAL ESTETİK İŞLEMLER HANGİ AMAÇLARLA YAPILIR?

Sıklıkla dış genital görüntünün düzeltilmesi yani estetik bir görüntüye sahip olma amacıyla yapılmaktadır. Ayrıca cinsel fonksiyonlann düzeltilmesi böylece kadınlarda özgüven artışını sağlamak, genital temizlik ve hijyeni artırmak, psikolojik sıkıntıları çözümlemek ve sosyal açılardan daha rahat hissetmelerini sağlamak. geçirilen doğumlara bağlı genital bölge hasarları ile hormonal yetersizlik ve yaşın ilerlemesine bağlı deformasyonların düzeltilmesi, cinsel hazzın artırılması ve orgazm fonksiyonunun kazandiniması için de uygulanmaktadır.

KADINLAR GENİTAL ESTETİK İŞLEMLERE NEDEN İHTİYAÇ DUYARLAR?

Farklı kültürel değerlere dayanarak sürekli değişen ideal güzelliğin standart bir algısı yoktur. Bu göreceli kavram genital bölge için de geçerli. Yani genital bölgenin güzellik kavramı her kadına göre değişmektedir. 

VM Medical Park Samsun Hastanesi'nde görev yapmakta olan Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Şişli ile 0543 632 55 00 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

Instagram: drtolgasisli

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.