banner388

Düşük ve erken doğum riski yaratıyor

Hamilelik dönemi öncesinde tedavi edilmemiş olan diş eti rahatsızları, düşük ve erken doğum risklerini beraberinde getiriyor.

Düşük ve erken doğum riski yaratıyor

Hamilelik dönemi öncesinde tedavi edilmemiş olan diş eti rahatsızları, düşük ve erken doğum risklerini beraberinde getiriyor.

18 Haziran 2017 Pazar 21:45
Düşük ve erken doğum riski yaratıyor

Diş Hekimi Zafer Kazak (Global Diş Hekimleri Derneği Başkanı), hamile bayanlarda sık rastlanan diş eti problemlerinin erken doğum ve düşük riskini ortaya çıkardığını söylüyor. Kazak, bu sebeple hamilelikten önce diş tedavisinin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

HAMİLELİK DÖNEMİNDE KUSMA DİŞ ETLERİNDE ASİDİK ORTAM YARATIYOR

Kazak, gebeliğin ilk zamanlarında görülen kusma durumunun ağız içinde asidik bir ortama neden olduğunu ve bunun diş yüzeyinde aşınma, hassasiyet ve çürüklere neden olabileceğini ifade etti. Kusma durumlarında bunu takiben hemen dişleri fırçalamanın diş yüzeyindeki aşınmaları artırabileceğini ekledi. Ağız içinin bu gibi durumlar sonrasında iyice çalkalanması ve yarım saat geçtikten sonra da fırçalanması gerektiğini aktardı.

HAMİLELİKTE DİŞLER ÇÜRÜMEYE DAHA YATKIN HALE GELİYOR

Tükürük salgılarının hamilelik döneminde daha asidik özellikler taşıdığını ifade eden Kazak, bu durumun dişleri normale göre çürümeye daha yatkın hale getireceğini belirtti. Ağız bakımının doğru yapılması ile yeni çürük oluşumunun engellenmesinin mümkün olduğunu, ancak anne adayının önceden ağız bakımıyla ilgili rutinini oluşturmuş olmasının önemli olduğunu ekledi. Diş eti kanaması nedeniyle dişlerini fırçalamaktan kaçınan hamilelerin ağız hijyenini yeterince sağlayamaması halinde hastalık ve çürüklerin daha da ilerleyeceğini belirtti.

Kaynak: adanaajans.net

Son Güncelleme: 18.06.2017 22:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.