banner388

BU RENK ZAYIFLATIYOR !

Her besin özeldir ve her birini diğerinden ayıran özellikleri vardır. Ancak aralarında bir grup besin var ki onu diğerlerinden ayıran özellikler daha bir hayati önem taşıyor. Bu besinler koyu renkli meyve sebzelerdir.

BU RENK ZAYIFLATIYOR !

Her besin özeldir ve her birini diğerinden ayıran özellikleri vardır. Ancak aralarında bir grup besin var ki onu diğerlerinden ayıran özellikler daha bir hayati önem taşıyor. Bu besinler koyu renkli meyve sebzelerdir.

30 Ağustos 2016 Salı 16:35
BU RENK ZAYIFLATIYOR !

Mor siyah ve mavi renkli sebze-meyveleri bir adım daha ayrıcalıklı kılan madde ise antosiyaninlerdir. Bu madde yüksek antioksidan özelliği sayesinde yağ dokularında biriken toksik maddelerin uzaklaştırılmasında rol alarak yağ yakımına ve kilo kaybına katkı sağlamaktadır.

1.YABANMERSİNİ
Hücre yenilenmesini hızlandırarak yaşlanmayı geciktirir. Beyin sinir hücrelerini destekleyerek hafıza ve mental kuvvetin artmasına yardımcı olur.  Antioksidan değeri en yüksek olan besin olması sebebiyle kilo vermeye fazlasıyla yardımcı olur.



2.MOR LAHANA
Bol miktarda sülfür içermesinden dolayı akne ve sivilcelere iyi gelmektedir. K vitamini ve antosiyanin bakımından lahananın zengin oluşu bakımından beyin fonksiyonlarını çalıştırıcı ve konsantrasyonunu artırıcı etkiye sahiptir.



3.MOR SOĞAN
Safra salınımın arttırarak kolesterol düşrücü etki gösterir. Çok güçlü antibiyotiktir. Yara iyileşmesini hızlandırır. Kan pıhtılaşmasını önlediğinden kalp ve damar sağlığını korur.



4.KARADUT
Bol miktarda kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığını korur. Adet sancılarını azaltıcı etki gösterir. Yüksek potasyum seviyesi insülinin düzenli salgılanmasını sağlayarak şeker hastalığından koruyucu etki gösterir. Yüksek c vitamini içeriği saç ve cilt yenilenmesini hızlandırır.



5.MOR ERİK
Yüksek laksatif etkisi sayesinde kabızlığı önler. Sorunsuz çalışan bir  sindirim sistemi sayesinde kilo vermek te kolay olacaktır. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde beyin hücre yıkımını önler hafızayı güçlendirir.



6.SİYAH ÜZÜM
Yüksek oranda a vitamini potasyum demir ve kalsiyum içerir. Kan yapıcı özelliği yüksektir. İçeriğinde resveratrol adı verilen çok önemli bir antioksidan vardır. Bu antioksidan sayesinde çok fazla toksin birikmiş metabolizmanın temizlenmesine yardımcı olur.

Son Güncelleme: 30.08.2016 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.