banner388

Sabır ruhun ve kalbin aynasıdır.

Tahammülü zor ve nefse ağır gelen şeylere katlanmak ancak sabır ile olur. sabırlı insan kalbi güzel insan demektir.

Sabır zorluklar karşısında beklemeyi bilmek olduğundan bu süreci isyan etmeden, kendimizi yıpratmadan sakin şekilde geçirmek gerekir.

Sabretmeyi bilen kişi, bir gün gelir isteklerine ve hayallerine kavuşur; sabrettiği olumsuzluklardan kurtularak ferah günlere ulaşır ve toplumda her daim güzel bir insan olarak anılır sabırlı insan her zorluğa katlanır

Sabır konusunda atalarımızın söylemiş olduğu pek çok söz bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi “Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır.” Demişlerdir.

Sabırlı insan, tahriklere ve uzun süreli gecikmelere rağmen moralini bozmadan yoluna devam edebilen ya da beklemesini sürdürebilen insandır.

Söyledikleri her sözü tecrübe ile yoğuran atalarımız sabır konusunda da çok önemli bir gerçeğe işaret etmişlerdir. Sabretmek kolay olmayan, insanı oldukça zorlayan bir süreçtir.

Ancak bu süreci inanç ve ağırbaşlılıkla atlatan kişiler eninde sonunda amaçlarına ve güzel günlere ulaşacaklardır. Yine aynı düşünceyi savunan bir diğer atasözümüz de “Sabreden derviş, muradına ermiş.” şeklindedir.

Unutmamak gerekir ki her gecenin mutlaka bir sabahı vardır. Bu nedenle karanlıklarda kaybolmadan sabırla doğacak güneşi beklemek gerekir. Karanlıklarda yok olan insanların sabretmeyi bilmeyen kişiler olduklarını unutmamalıyız.

Bize düşen bu zorluklar karşısında pes etmek değil, "bu da geçer" deyip sabrederek Yaradan'a sığınmak ve içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulmak için çareler aramaktır...

Sabrın sonu selamettir başarıdır. Sabır acıdır, fakat sonucu tatlıdır.

İnsan Rabbimizin kendisi için belirlediği kadere tereddütsüz teslim olur ve rıza gösterir. Bu nedenle sabır mümin için zorlanarak yaşanan bir ahlak özelliği değil, tüm ibadetler gibi gönül rızasıyla ve hoşnutlukla yaşanan ve zevk alınan bir nimettir.

Herkes haddini bilecek en çok da dilini tutmayı bilecek çünkü dil yarası çok zor kapanıyor yarayı pansumanla değil sabırla tedavi ediyoruz.
Allahtan herkese sabır diliyorum. Hırslardan ve ihtiraslardan uzak kalıp insanların çevresindekilere ve kararlarına saygı duyarak barış içinde yaşamasını umuyorum.

“Sabır acıdır, ama tatlı meyvesi vardır”.                                                                       

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nural ÖZCAN 2022-07-26 09:00:59

Mümin Abi.
Sabretmek tabii ki çok önemlidir, erdemdir. Ancak; nelere sabretmeliyiz, bunu da örnekleyebilirsek, iyi olacaktır.
Örneğin; çocuklarımızın haşarı davranışlarını gerekli uyarılarımızı yaparak, sabırla karşılayabiliriz.
Pekiiii; Ya Yıllık %175,55 enflasyon karşısında da sabır gösterelim mi?
Yani; yetersiz ve liyakatsiz yöneticiler elinde hayata pahalılığı altında inim inim inleyen Türk Halkı, sessiz kalıp, sabır mı gösterecek, hesap sormayacak mı?
Ya Ankapark adı altında Türk Halkının 801 Milyon dolarını yakan Melih Gökçeke karşı sabır mı göstereceğiz, yapışmayacak mıyız yakasına?
Sabır konusunu işlerken, ne zaman tepki gösterilmesi gerektiği, sessiz kalınmaması gerektiğini de anlatmakta yarar olduğunu düşünüyorum.
Saygılarımla.
Nural ÖZCAN
İnş. Müh.