banner388

Ameliyatsız Yüz ve Boyun Gençleştirmek Artık Mümkün

FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik hekimi Dr. Hülya ETTEKİN yepyeni ameliyatsız yüz ve boyun gençleştirme yöntemini Samsunhaber.com'a anlattı.

Ameliyatsız Yüz ve Boyun Gençleştirmek Artık Mümkün

FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik hekimi Dr. Hülya ETTEKİN yepyeni ameliyatsız yüz ve boyun gençleştirme yöntemini Samsunhaber.com'a anlattı.

04 Haziran 2016 Cumartesi 11:51
Ameliyatsız Yüz ve Boyun Gençleştirmek Artık Mümkün

FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik hekimi Dr. Hülya ETTEKİN yepyeni ameliyatsız yüz ve boyun gençleştirme yöntemini anlatıyor.
 
Yüksek focuslu ultrason ( HIFU )ile ameliyatsız yüz ve boyun gençleştirme
 
HIFU  yani   yüksek yoğunlukta odaklanmış ses dalgaları ya da bilinen  adı ile focuslu ultrason yüz ve boyun gençleştirme ameliyatları arasında yer alan, hasta memnuniyetini üst sıralara taşıyan yeni nesil ameliyatsız yüz ve boyun gençleştirme  uygulamasıdır.
 
Focuslu ultrason nasıl bir mekanizma ile etki eder ?
 
Yüksek yoğunlukta odaklanmış ultrason dalgalarının kullanıldığı bu tedavide, odaklanmış ultrason dalgaları cilt üzerinden cilt altı dokuya aralıklı ve sütunsal olarak gönderilir. Yoğunlaştırılmış bir özellik kazanan ses dalgaları cilt altı destek dokuda ısı enerjisine dönüşür. Oluşan bu ısı canlı dokuda her zaman yaptığı etki ile yenilenme etkisine neden olur. Yeni bağ doku kompanentleri yani yoğun kollajen üretimi gerçekleşir. Yüzeysel ve derin dermiş tabakasının yanı sıra bir alttaki SMAS ( yoğun kollajenden oluşmuş ve kasların üzerini örten beyaz renkli bağ doku kılıfı ) dokusu olmak üzere üç katmanı da tedavi eden bir etki ile ciltte sıkılaşma ve kaslarda germe etkisi meydana  gelmiş olur. Nihai sonuç focuslu ultrasonun uygulandığı alanda sıkılaşma ve lifting etkisidir.
 
Focuslu ultrason yaşlanmaya ait hangi belirtileri ortadan kaldırabilir?
*Derisi çok ince olan ve bu nedenle erken yaşlanma belirtilerini gösteren boyun ve göz çevresindeki cilt gevşemesi ve sarkmaları
*Yanaklarda ve orta yüz bölgesinin tamamında meydana gelmiş düzleşme ve doku kaybı görüntüsü
* Burun dudak oluğu belirginleşmesi (nazolabial oluk)
*Yer çekimi etkisinin bariz belirtilerinden biri olan ağız köşelerinin aşağı çekilmesi
* Alt dudak ve çene arasında yer alan yatay çizginin belirginleşmesi
*Çene hattı keskinliğinin kaybolması
*Gıdı bölgesinin giderilmesi, cildinin sıkılaştırılması
*boyun bölgesinin gerginleştirilmesi ve cildinin sıkılaştırılması Fokuslu ultrason ile yapılabilen tedavilerdir.
 
 
Fokuslu ultrason ile gençleştirme tedavisi yüzün hangi bölgelerine uygulanabilir?
Fokuslu ultrason alın da, kaşları kaldırmak amacıyla kaş üstü ve kaş altı bölgesine, çökmüş ve volüm kaybetmiş yanaklar ve orta yüz bölgesine, cilt yenileme amacıyla göz çevresine, keskin bir hat amaçlanarak çene bölgesine, olmak üzere boyun ve yüzün tüm bölgelerine rahatlıkla uygulanabilir. Ayrıca dekolte bölgesindeki kırışıklıkları düzeltmek amacıyla dekolte bölgesine de uygulama imkanı sunmaktadır.
 
Fokuslu ultrason ile gençleştirme tedavisi ağrılı mıdır? İşlem süresi nedir?
 
Focuslu ultrason uygulaması ağrılı bir işlem değildir. Hastalar uygulama sırasında hissettiklerini daha çok karıncalanma ya da hafif bir elektriklenme olarak tarif ederler.
Focuslu ultrason ile gençleştirme işleminin süresi uygulama yapılan bölgeye göre 30-60 dakika arasında değişmekte olup tüm yüz ve boyuna yapılan uygulama ortalama 1 saat kadar sürer. Ultrason ile gençleştirme işlemi tek seanslık bir uygulamadır. İşlemden sonra hasta günlük yaşamına anında geri dönebilir.  Sonuç etkileri 12-18 aya kadar devam eder. Arzu edildiği takdirde bu sürenin sonunda işlemi tekrarlamak mümkündür.
 
Ultra Skin ile Cilt Gençleştirme Güvenli Bir Yöntem Midir?
Ultrasonografi yani ses enerjisinin dokular içinde yaptığı etkilerden yararlanılması teknolojisi tıpta 50 yılı aşkın bir süredir güvenli bir şekilde kullanılan tıbbi uygulamalardan biridir. Bu teknolojinin yoğunlaşmış halinin dokuda belli bir bölgeye odaklatılması anlamına gelen HİFU ise doku gençleştirmede son yıllarda kullanımı gittikçe yaygınlaşan bir ‘’ultrasonun tedavi edici etkisinden faydalanma formu’’dur.
 
Özetle focuslu utrason son yıllarda gençleşmeye dair katedilen teknolojik gelişmeler içinde hızla yer edinmiş, yüksek oranda tatmin edici sonuçları olan kolay ve konforlu bir medikal estetik uygulamasıdır.
                           
 
 
 

Son Güncelleme: 02.09.2016 17:28
Anahtar Kelimeler:
FbmHülyaYüzBoyun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.