banner388

"KOR" VİZYONA GİRİŞ YAPTI

Türkiye Alman ortak yapımı olan filmin başrollerini; Taner Birsel, Aslıhan Gürbüz, Caner Cindoruk paylaşıyor.

"KOR" VİZYONA GİRİŞ YAPTI

Türkiye Alman ortak yapımı olan filmin başrollerini; Taner Birsel, Aslıhan Gürbüz, Caner Cindoruk paylaşıyor.

28 Nisan 2016 Perşembe 12:43
"KOR" VİZYONA GİRİŞ YAPTI

Türk sinemasında önemli bir yere sahip olan ödüllü yönetmen Zeki Demirkubuz’un 11. filmi ‘’Kor’’ 22 Nisan’da, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Muğla, Zonguldak olmak üzere 11 şehirde gösterime girdi.

Türkiye Alman ortak yapımı olan filmin başrollerini;  Taner Birsel,  Aslıhan Gürbüz, Caner Cindoruk paylaşıyor.
Konu; yaşadığı bunalımın ardından iş için Romanya’ya giden ve burada tutuklanan Cemal, kendisinin olmadığı zamanlarda hastalanan, acilen ameliyata alınan çocuğunun durumunu geldiğinde öğrenir. Kabarık bir hastane faturası bulan ve karısının gayet güzel bir düzen kurmuş olduğunu gören Cemal hiçbir şey olmamış gibi mi davranacak; yoksa bu sert, acımasız durumla yüzleşmeyi mi tercih edecek?
Senaryodaki bazı olaylar Yasujirô Ozu’nun  "Kaze no naka no mendori"filminin sahnelerinden esinlenilerek çekilmiştir.

Yönetmenin filmle ilgili mesajı: ‘’ İnsan akli olduğu kadar  akıl dışı olmasıyla, değerleri kadar arzularıyla, nedenleri kadar nedensizliğiyle de insandır.  Kötülüğü de  buradan gelir, iyiliği de.  Çektiği acı anlaşılması hiçbir şekilde mümkün olmayan doğasında gizlidir. Benim sinema yapmaktaki en temel derdim, hiçbir şey yapamadan çaresizce yaşamak zorunda olduğumuz bu doğayı sorgulamak, bununla  şekillenen hayatımızı anlamaya çalışmaktır.’’

 

Son Güncelleme: 28.07.2016 11:23
Anahtar Kelimeler:
SamsunVizyonKor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.