banner388

Yıllardır seminerlere katılırım, kurullarda görevli oldum!

Toplantılarda ; Amacına hizmet önerileri sunulsa da,havanda su dövercesine konumun hassasiyeti üzerine, izlenimlerim nasıl ticari RANT kazanılır planlamaları üzücücü bir gerçek...

Hangi konu; konumda olunursa olsun, sonuç olarak hedef belirlendiği söylenemez!

Konu canlı hayatı ise; canlı hayatı hafife alınmamalıdır.

Eğer; yapılan-yapılacak toplantılar canlı hayatı üzerine ise, önemi vurgulanıp HES geçilmemelidir.

Öyle ki; öneriler çok güzel, icraat'a geldi mi! Gelişmelerde "Ne fol, Ne de yumurta" meydanda olmadığı gibi keyfiyet onu rafa kaldırıyor.

Yetkililerimiz; görülen lüzum üzerine yasalar geliştiriyor. Bahis hususta da yasaklar koyuyor.

Yasa koyuculara seslenmek istiyorum bu güne kadar çıkarılan yasalarla, yasaklayıcı yasak maddelerin  caydırıcılık getirdiği pek söylenemez.

Önemle son günlerde "Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair" çıkartılan 7201 sayılı kanun  5727 sayılı kanunla değişiklik yapılarak 03.01.2008 tarihinde kabul görüp 18.05.2008 tarihinde yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Önemle bir şeye dikkatinizi çekmek isterim Yasaklarla bir yere varılamayacağını insan nesli çok iyi bilir. Bugün İngiltere'de dikkatimi çeken; yasalar ve yasaklar değil görenek ve geleneklerin ön planda yer aldığı. Bugün nesli ayakta tutan gelenek ve göreneklerin değerleri olduğu gerçeği inkar edilemez.

Önemle vurgulayarak söylüyorum, her kim olursa olsun, toplumsal  düzende huzurlu gelişmeler varlığa saygıdan geçer. Yunus'un sözü: Yaratığı severim, yaratandan ötürü. Ne kadar gerçeği yansıtmaktadır.

Ve bugün önemle, insanlığın içine düştüğü olumsuz gelişmelere karşın,bağımlılık yapan kötü alışkanlıklar ancak ferdin kendi iradesiyle son bulacaktır.

Hürriyetten bahsedenlere sözüm; sizin hürriyetiniz olduğu yerde bir başkasının varlığını hissettiğiniz ortamlarda, kimsenin hürriyetini kısıtlama hakkınız  bulunmadığı gibi, kimseyi duman altı bırakmaya,soluduğu havasını kirletmeye hakınız yoktur.İnanacım odur ki; kötü alışkanları kendine şiar edinmişler, olumsuz alışkanlarınızdan kurtuluş kendi iradenizledir.Her ne kadar yasalar geliştirilse, yasaklar getirilse de; yasaklar merakları, meraklar ilk tadım ve ilk adımla geliştiği gözlemlerimle..Kötü alışkanlık bağımlılıklardan kurtuluş irade meselesidir.

Fazla söze gerek yok.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.