banner388

Yağmuru Ticarete Dönüştürdü

İzmir’i etkisi altına alan sağanak yağmurda mahsur kalanların imdadına bir çocuk yetişti.

Yağmuru Ticarete Dönüştürdü

İzmir’i etkisi altına alan sağanak yağmurda mahsur kalanların imdadına bir çocuk yetişti.

26 Mayıs 2016 Perşembe 19:05
Yağmuru Ticarete Dönüştürdü

13 yaşlarında bir çocuğun yağan yağmuru ticarete çevirerek bisiklet selesinde ücret karşılığı vatandaşları karşıdan karşıya geçirmesi görenleri hem güldürdü hem şaşırttı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün günlerdir yaptığı yağış uyarısı tüm yurdu olduğu gibi İzmir’i de etkisi altına aldı. Öğle saatlerinde bir anda bastıran sağanak yağmura hazırlıksı yakalanan vatandaşlar ne olduğunu anlayamadılar. Kimileri seyyar satıcılardan şemsiye almaya çalışırken, kimileri poşeti başına geçirerek yağmurdan korunmaya çalıştı.

Yağan yağmurda yol sel altında kalırken bazıları ayaklarına poşet giydi, bazıları çıplak ayak yürüdü. Kentin sular altında kalmasıyla ne yapacağını şaşıran vatandaşlar, karşıdan karşıya geçmekte güçlük çektiler. Bu sırada önünde kocaman bir selesi olan bisikletiyle gelen 13 yaşlarında bir çocuk, yaptığı uygulama ile görenleri şaşırttı.

ÜCRETLE KARŞIYA GEÇİRDİ
Yağmur yağmasını fırsata çeviren çocuk, vatandaşları 5 TL karşılığında bisikletin selesine alarak karşıdan karşıya geçirdi. Küçük çocuk çabası sonucunda  kimi vatandaşlardan 20 TL aldığı görüldü. Herkesin şaşkınlık yaşadığı o sırada, yağmurdan çaresiz kalan ve ıslanmak istemeyen vatandaşlardan bazıları, bisikletin selesine binerek karşı kaldırıma geçti. Kimileri tek başına seleye binerken, kimileri iki üç kişi seleye binince ağırlıkla birlikte yağmur suyuna gömüldü. O anlara şahit olan çevredeki vatandaşlar kahkahalarına hakim olamadılar.

“KREDİ KARTI GEÇMİYOR, MAHSUR KALDIK”
Küçük çocuk yaptığı işi ticaret olarak isimlendirirken, bir vatandaş da olayı turizme hizmet olarak adlandırdı. Karşı kaldırıma geçmek isteyen bir kadın ise yanında nakit olmadığı için geçemediğini anlatarak, “Kredi kartı da geçmiyor, mahsur kaldık burada” ifadelerini kullandı.

TÜRK’ÜN ZEKASI
Seleye binen bir çift de el sallayarak güle oynaya karşı kaldırıma geçti. Görenlerin hayrete düştüğü o sırada, vatandaşlar Türk zekasının ve girişimciliğin yağmurda bile ortaya çıktığı yorumunu yaptı. 
 

Son Güncelleme: 26.05.2016 19:25
Anahtar Kelimeler:
YağmurTicaretIzmir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.