banner388

THY Uçaklarından Acil İniş

Türk Hava Yolları’nın Darüsselam Ve Bodrum Seferlerini Yapan Tarifeli Uçakları, Yaşanan Teknik Arıza Nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı’na Acil İniş Yaptı

THY Uçaklarından Acil İniş

Türk Hava Yolları’nın Darüsselam Ve Bodrum Seferlerini Yapan Tarifeli Uçakları, Yaşanan Teknik Arıza Nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı’na Acil İniş Yaptı

18 Mayıs 2016 Çarşamba 13:40
THY Uçaklarından Acil İniş

Tanzanya’nın Darüsselam şehrinden İstanbul’a gelmek için havalanan Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağı havadayken teknik bir arıza meydana geldikten sonra durumu fark edilen uçakta kaptan pilotu, İstanbul Atatürk Havalimanı Hava Trafik kontrolörleriyle irtibata geçmesi üzerine durumu aktardı. İnmek için alçalan uçak, 3-5 yönündeki uzun piste yönlendirildi. Uçak sorunsuz bir şekilde piste iniş gerçekleştirdi.

2 UÇAKTA TEKNİK ARIZA MEYDANA GELDİ

Aynı dakikalarda kule görevlileriyle İstanbul-Bodrum seferini yapan THY uçağının pilotu arasındaki acil durum konuşmaları da telsize yansıdı. Kalkıştan bir süre sonra uçakta teknik bir arıza oluştuğunu fark eden pilot kuleyi bilgilendirerek tekrar Atatürk Havalimanı’na dönüş talebini iletti. Durum karşısında Bodrum’a gitmek için havalanan Aırbus A340 tipi uçak, yeniden rotasını Atatürk Havalimanı’na çevirdi. İnmek için alçalan uçak sorunsuz bir şekilde piste inişini gerçekleştirdi. Bir süre pist sonunda bekletilen uçak teknik arızanın giderilebilmesi için hangara çekilirken yolcular ise başka bir uçağa aktarıldı. Teknik arıza nedeniyle uçakların kısa aralıklarla inişi gerçekleştirilmesi üzerine THY’nin Stuttgart-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağı da uçağı da pisti pas geçmek durumunda kaldı.
 

Son Güncelleme: 07.06.2016 17:41
Anahtar Kelimeler:
UçakAcilThyArızaIniş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.