banner388

Patlamanın Bilançosu Ağır

Diyarbakır'ın Sur İlçesine Bağlı Sarıkamış Mahallesi Dürümlü Mezrasında Bomba Yüklü Aracın Patlatılması Sonucu 5 Kişi Hayatını Kaybetti 12 Kişi İse Kayıp

Patlamanın Bilançosu Ağır

Diyarbakır'ın Sur İlçesine Bağlı Sarıkamış Mahallesi Dürümlü Mezrasında Bomba Yüklü Aracın Patlatılması Sonucu 5 Kişi Hayatını Kaybetti 12 Kişi İse Kayıp

13 Mayıs 2016 Cuma 10:41
Patlamanın Bilançosu Ağır

Dürümlü bölgesinde dün gece saatinde bomba yüklü kamyon terör örgütü üyeleri tarafından patlatıldı. Patlamanın etkisi yaklaşık olarak 20 kilometre uzakta yer alan Diyarbakır kent merkezinden de hissedilirken olayın olduğu bölgede çok fazla sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri olayda yaralanan vatandaşları dün tıp fakültesine sevk etti. Olayların hemen sonrasında güvenlik güçleri bölgede ikinci bir bombalı aracın bulunması ihtimaline karşın çevreyi boşalttı.
Yapılan çalışmaların ardından güvenlik güçleri olay yerini terk ederken, facianın boyutu da günün ilk ışıkları ile ortaya çıktı. Patlamanın şiddeti nedeni ile 30 metrekarelik alanda 5 metre derinliğinde çukur oluştu. Patlama nedeni ile bir araç ve köydeki bazı evler de kullanılamaz hale geldi.

‘’5 KİŞİ ÖLDÜ, 12 KİŞİ KAYIP ÇOĞU AKRABAMIZ’’

Patlamanın ardından çevre köylerden dürümlü mezrasına vatandaşlar akın etti. Sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 15 dönümlük araziye gelen vatandaşlar burada parçalanmış bedenleri toplamaya çalıştı. Köylüler, patlamanın şiddetinin çok büyük olduğunu belirterek, "kıyamet oldu zannettik. Hemen olayın olduğu yere doğru geldik. Şu anda 5 kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Çoğu akrabamız. 12 köylü ise kayıp. Bugün cenazelerimizi defnedeceğiz" dedi. 
 

Son Güncelleme: 09.06.2016 15:58
Anahtar Kelimeler:
BombaPatlamaAkraba
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.