banner388

Mehmetçiği Duygulandıran Tesadüf

Ankara Keçiören Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu Öğrencisi Minik Elif’in Yazdığı Mektup, Şırnak’ta Görev Yaptığını Bilmediği Yüzbaşı Amcasına Ulaştı

Mehmetçiği Duygulandıran Tesadüf

Ankara Keçiören Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu Öğrencisi Minik Elif’in Yazdığı Mektup, Şırnak’ta Görev Yaptığını Bilmediği Yüzbaşı Amcasına Ulaştı

04 Mayıs 2016 Çarşamba 11:03
Mehmetçiği Duygulandıran Tesadüf
MEKTUPLAR ŞIRNAK'A ULAŞTI

Şırnak’ta görev yapmakta olan kahramanlara Ankara Keçiören Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerinin terör ile mücadele eden askerlere ve polislere yazdığı mektuplar ulaştı.

MİNİK ELİF'İN MEKTUBU YÜZBAŞI AMCASINA ULAŞTI

Birbirinden duygulu olan mektupların arasında öyle bir mektup fark edildi ki; okuyanlar gözyaşlarına engel olamadı. Ankara’da öğrenim görmüş olan koca yürekli minik Elif’in duygu dolu yazmış olduğu satırları, Şırnak’ta görev yaptığını bile bilmediği yüzbaşı komando subayı amcasına ulaştı. Mektupları okurken Elif isimli minik bir öğrencinin yazmış olduğu mektubu gören bir yüzbaşı, yaşadığı bir anlık şaşkınlık sonrasında mektubu silah arkadaşı Metehan Yüzbaşı’ya verdi. Metehan Yüzbaşı, birazdan yeğeninin elleri ile yazıldığını fark edeceği satırları okurken, salonda duygu dolu anlar yaşandı. Göz yaşları ile okunmuş olan mektupta, şu satırlar yazıyordu:

“"Sevgili asker ağabeylerim; Size bu mektubu Ankara Keçiören'den yazıyorum. Ortaokul 5'inci sınıf öğrencisiyim. Adım Elif. Çok güzel bir görev yapıyorsunuz. Ama çok tehlikeli. Vatanımızı düşmanlardan koruyorsunuz. Geceleri uyumayıp belki de nöbet tutuyorsunuz. Kim bilir belki de nöbet tutma uğruna can veriyorsunuz. Vatan ve millet uğruna genç yaşınızda şehit oluyorsunuz. 
Sizler bizim amcalarımız ve ağabeylerimizsiniz. Sizler sayesinde evimizde rahat uyuyor, okulumuza güvenle gidiyoruz. Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Anneniz, babanız, eşiniz ve çocuğunuz umut içinde sizi bekliyor. Bunu sakın unutmayın. Vatan sevgisinin her şeyin üzerinde olduğunu bir kez daha anlıyorum... Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz.. Sizler sayesinde evimizde rahat uyuyor, okulumuza güvenle gidiyoruz. Atatürk şimdi hayatta olsaydı sizinle sonsuza kadar gurur duyardı. 
Tüm asker abilerime selamlar gönderiyorum. Vatan sizin gibi yiğitlere emanettir. Hoşça kalın.


Metehan Yüzbaşı, mektubun altında yazan yeğeni Elif’in adını gördüğünde tarif edilemez bir mutluluk yaşadı. Yüzbaşı, gözyaşları ile içinde elleri titreyerek mektubu tekrar tekrar okudu.
 
Son Güncelleme: 13.06.2016 09:48
Anahtar Kelimeler:
öğrenciOkulMektupAmca
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.